Entreprenørselskapet som ble stiftet i mars 2015, eies Nils Erik Henriksen og Mikkel Ole Sokki med halvparten hver. De omsatte i 2015 for tre millioner kroner og kunne notere seg et pluss etter skatt på 160.000, som ble overført til selskapets egenkapital. Nemo Tec AS har i dag 4,5 årsverk i arbeid, inkludert daglig leder Henriksen.

Nesten dobling

– Dere hadde et godt år i 2016 også?

– Ja vi hadde en pen økning til drøyt 5,5 millioner i omsetning og vi tar alt av byggeoppdrag, sier Henriksen til avisa.

I kunngjøringen for nyetableringen av selskapet heter det at de skal drive med «Entreprenørvirksomhet innen bygg og anlegg, herunder oppføre å leie fast eiendom, samt deltakelse i andre virksomheter."

Akkurat i disse dager jobber snekkerne hos Nemo Tec AS med å reparere taket på kulturhuset i Kautokeino, samt å føre opp ei vakthytte for dem som forpakter elva ved Cabardasjohka.

–  Vi har også støpt ferdig såle til en enebolig som vi starter byggingen av i juni, sier Henriksen.

Komplett løsning

Nemo Tec AS satser på å lever nøkkelferdige boliger til kundene sine. Det kan de gjøre, fordi de tar alle oppgavene fra grunnarbeidet med tomta, som de bruker Biti Maskin til og med egen rørlegger, maler og snekkere ansatt i selskapet kan de tilby totalpakke.

– Det er det vi vil satse på. Vi er nokså nyetablert, men har rørlegger, tømrere og maler ansatt og alle som jobber hos oss er fra Kautokeino. Det betyr at vi kan tilby folk et komplett pakke, der de får nøkkelferdig hus å flytte inn i, når vi har gjort jobben vår, sier Nils Erik Henriksen.

Bygge ut felt

Selskapet har søkt på et helt område i Hannuluokka, der de har fått grønt lys fra Fefo til å etablere boligfelt.

– Dette er sentralt i bygda, bare 200 meter fra Samisk høgskole. Området er ennå ikke ferdig regulert, selv om det er målt opp av Fefo, så er det opp til oss å legge til rette og ta kostnadene for vann og avløp. Godkjenningen av en regulering vil etter hva vi forstår ta noe tid, så mens vi venter på dette feltet, tar vi andre byggeoppdrag. Vi er ennå ikke helt sikre på om vi skal bygge selv for utleie, eller om det kommunale utleieselskapet vil kjøpe ferdige utleieboliger hos oss, sier Henriksen.