Banksjefen i Sparebank1 Nord-Norge, Ulf Tore Isaksen sier han er den første til å beklage at minibanken gikk tom for kontanter, til tross for at sparebanken trodde de hadde tatt høyde for påsketrafikken og hadde fylt denne til randen.

– Vi ønsker ikke at banken skal gå tom, men det har vist seg å være en utfordring i Kautokeino. Det skjer veldig mye i påsken, med mange tilreisende samt både bryllup, dåp og konfirmasjoner – dette blir en utfordring da folk gjerne tar ut penger til gaver eller innkjøp. Så lar det seg ikke gjøre for oss å fylle banken med kontanter på helligdagene, dermed så skjedde dette nå, sier Ulf Tore Isaksen.

Han sier det er flere ulike kassetter i minibanken, som inneholder penger. I Kautokeino er den kassetten fylt med euro-sedler.

Nå vurderer sparebanken om de skal kutte euro-beholdningen for å gi plass til mer kroner.

Må sikre mulighet

Han slår fast at banken ønsker å gi et kontanttilbud til befolkningen i Kautokeino, samtidig som han synes det er viktig at næringsdrivende gjør seg i stand til å ta i mot betaling enten med kort eller via mobile betalingstjenester som Mcash og Vipps.

– Det blir henvist til at næringslivet taper penger, men jeg synes det er veldig viktig at hvis man driver næringsvirksomhet, er det viktig å kunne bruke mobilbetaling eller kortterminal. Kort sagt må man sikre seg for å kunne ta i mot betaling hvis man driver næringsvirksomhet, slik at man ikke er avhengig av kontanter. Men bevares, vi ønsker å tilby kontantuttak og vil gjøre så godt vi kan også i framtida, sier Isaksen.

Han legger til at som eneste bankaktør i Kautokeino føler han at banken har et ansvar for kundene.

– Det må folk ikke tvile på, sier han.