Lars Krempig, kona Inger Wallem Krempig og de fire barna Guro (17), Ida (14), Runa (12) og Narve (8) har levd med filmkameraet som turkamerat i fire sesonger. De gjør alle filmopptak selv.  Nå er fem nye program klar for publikum.

– Det er jo helt fantastisk. Å produsere for NRK er like vanskelig som det høres ut som. NRK tar ikke hva som helst – samtidig er de den eneste kanalen som lager barne-TV.

– Vi var veldig glade når vi hadde laget den første sesongen – og nå har vi laget fire – det må være lov å si at vi er litt stolte, smiler Lars.

NYE KONSEPTER: – Det er spennende å tenke på nye konsepter, men om det blir noe av er en helt annen sak, sier Lars Krempig. Foto: Lilll Vivian Hansen

Familien er nokså sikre på at dette blir den siste sesongen av Villmarksbarna.

– Det faller seg naturlig siden barna vokser seg ut av sine roller, man kan ikke kalle dem for «villmarksbarna» lengre, fastslår Lars, og drodler litt på nye navn som kunne passet.

– Men når vi først har gjort dette, er det spennende å tenke på nye konsepter – men om det blir noe av er en helt annen sak, sier Lars.

Som de fleste tenåringsforeldre kanskje har opplevd er det ikke alltid like lett å få de håpefulle med seg ut på tur. Og det har i følge Ida (14) ikke alltid vært like kult å tenke på at man skal ut på tur.

– Men når vi først blir med, blir det fint etter hvert, sier hun.

– Så er mamma og pappa flinke til å finne på ting som vi synes er artig – for eksempel å gå på jakt, da blir det litt action og da blir det ofte veldig mye gøyere. Vi trenger ikke å bare grille pølser, forteller Guro.

VILLMARKSBARNA: Narve, Guro, Runa og Ida sammen med familiens valp. Foto: Lill Vivian Hansen

I anledning premiere på fjerde sesong av «Villmarksbarna» skal hele gjengen til Tromsø for å være med på påskemorgensendinga mandag morgen. Minstemann Narve (8) både gleder og gruer seg.

– Det går jo direkte, kommenterer han, så man må tenke seg om før man snakker.

Gutten sjarmerte hele Norge etter å ha vært med i beste sendetid på Anne Lindmos talkshow for et par år siden. Anledningen var at hele familien var kåret til «Årets Villmarking» i 2015.

Man kan ikke si at gutten verken er sjenert eller kamerasky.

– Jeg tror jeg er den som blir mest gjenkjent, med alle krøllene, smiler han.

– Han er lett å finne igjen i store folkemengder, masse krøller og mye lyd – der har du Narve, sier Runa spøkefullt.

Jentene synes også at det er litt artig å bli gjenkjent når de er ute og reiser.

– Det er ikke så mye styr med det at vi har vært på TV her i Alta, det er mest når vi er ute og reiser og holder foredrag, forteller jentene.

SKITUR: To- og firbente på tur. – Når vi først har kommet oss ut, blir det fint.

Denne sesongen har villmarksbarna gjort en hel del ting dem ikke har vært med på før. Runa forteller at de har laget og spist masse nye ting, og nevner pizza på bål, snegler, bjørkebrus.

– Det mest spennende var likevel hvalsafari og nærkontakt med knølhval og spekkhugger, forteller hun.

Jentene mener denne TV-sesongen vil bli en god sesong, uten at de røper for mye.

150 teltdøgn

Runa har satt ny rekord i 2015. Hun satte opp teltet utenfor huset og har sovet ute i teltet hele 150 netter.

– Det er litt sært for en 11-åring, mener storesøster Guro.

Resten av familien kan ikke skilte med like mange teltdøgn, selv om de antageligvis ligger litt over gjennomsnittet.