Den driftige bossekopingen har gått i bresjen for å revitalisere bydelen der han er oppvokst.

Etter kjøpet av Aunegården sammen med Morten Ek for tre år siden, har entreprenør Johansen vært i konstant oppussingsmodus. Nylig kunne han ta i bruk siste del av forretningsgården. FØR: De var bare 31 år – men utstyrt med mye pågangsmot da de kjøpte en forretningsgård i 2014. Sammen pusset Øystein Johansen og Morten Ek opp gården, som har huset Intersport. Nylig solgte Ek seg ut. ETTER: I forretningsgården til Øystein Johansen jobber det daglig rundt 60 personer. Gjennom tre år er de to etasjene, samt kjelleren blitt pusset opp – rom for rom.Vidar Kristensen requireReady(['lib/image.compare.slider'],function(ics){});

– Vi prioriterte å pusse opp første etasje, og deretter andre etasje. Etter hvert startet vi også på kjelleren, og den er blitt veldig bra. Vi har bygd treningsrom for leietakerne der, og fylt opp kontorene i etasjen. Det betyr at vi nå har totalt ni leietakere i bygget, sier Johansen.

Alt leid ut

Han sier «vi», men egentlig er det bare «han», etter at Ek-familien nylig solgte seg ut, for å flytte fokus og kapital til andre prosjekter. Nå er «Bossekop Eiendomselskap AS» heleid av Øystein Johansen.

Da bygget ble kjøpt for tre år siden var det helt nedslitt, og hadde bare en leietaker «i det ene hjørnet», som Johansen sier.

I dag er hele bygget leid ut. Underveis i perioden med oppussing har Johansen selv flyttet internt rundt i bygget med sin entreprenørbedrift to ganger. Nylig leide han og pusset opp den gamle Narvesen-kiosken ved siden av – og flyttet bedriften inn der.

Trenger leietakere

– Nå er alt fint og moderne, så nå er det bare å gyve løs på en ny etasje, sier Johansen.

Haldde Arkitekter har tegnet og fått prosjektert en tredje etasje på rundt 500 kvm oppå bygget. Arkitektkontoret blir selv leietaker, med 150 kvm, men resten er ledig.

– Helst vil jeg ha inn et par store leietakere, men siden jeg bygger helt nytt så er jeg fleksibel på innredning. Jeg merker økt interesse for Bossekop, hvor leieprisen er lavere enn i Alta sentrum og det er fri parkering, så jeg er ganske sikker på at det skal gå greit å få leid ut resten, sier Johansen.

God eiermiks

Han har allerede hyret inn Nordnorsk Bygg til å snekre opp den nye etasjen, som får fasader preget av glass, som tegningene på denne siden viser. Med E6 som nærmeste nabo er dette en utvidelse som mange bokstavelig talt vil legge merke til.

Bygget kjøpte Ek og Johansen for bare knappe fem millioner, men siden har det gått med flere millioner til oppussing. Maler Ek og snekker Johansen har utfylt hverandre perfekt, og har gjennom sine respektive driftsselskaper dratt bygget gjennom en total makeover.

– Vi hadde ikke klart å realisere prosjektet uten kompetansen og kapasiteten vi som eiere sitter på, erkjenner Johansen.

Når Johansen nå er på alenegang, er han forberedt på å bruke det dobbelte av det som til nå er investert, for å utvide i høyden.