Etter omtalen av manglende saksbehandling reagerer kommunen. Planutvalgsleder Hans Ole Eira troppet opp på teknisk etat i Kautokeino og krevde fortgang i svar til gründer som vil etablere ubetjent bensinpumpe i Kautokeino.

Det skjedde etter at manglende svar på etableringssøknad hadde blitt en snakkis etter Altapostens omtale – og særlig i kommunestyret dagen etter at artikkelen sto på trykk. Nå har Kautokeino kommune sendt brev til Frode Kjellmann i Talvik, som i følge lokalradioen GLR nå er på gli, etter at han selv hadde gitt opp og heller ville vurdere andre etableringer enn å vente på svar fra kommunen. Til GLR slår Kjellmann nå fast at han har blitt bedt om å sende inn ytterligere dokumentasjon på tankanlegget.

Ifølge redaktør Nils Martin Kristensen er det svært mange som har vært spente på å få en konkurrent på drivstoff til Kautokeino. Hvis tallene som er innhentet stemmer, kan en reindriftsutøver eksempelvis spare helt opp til 15.000 kroner årlig, bare på drivstoff, dersom det blir konkurranse.

Til våren?

Kommunen har gitt beskjed om at den planlagte tanken vil komme for nært riksveien, ifølge Statens vegvesen. Dette avviser Frode Kjellmann.

– Jeg har brukt Rambøll som konsulent og de forholder seg til Statens vegvesens egne normer for avstander og beregning, noe som står i søknaden, sier Kjellmann i GLR.

Han åpner for at man kan grave ned tankene til automatstasjonen, dersom kommunen ønsker dette. I så fall vil bare pumpene synes.

På spørsmål om Kjellmann nå går videre med planene og håper på en positiv avklaring svarer han slik:

– Jeg håper bare dette ordner seg. Jeg har andre prosjekter og kan ikke vente i alle evighet, men håper å sette i gang til våren, sier han til GLR.