Bjørnar Bruer legger ikke skjul på at det har vært en tøff tid han nå legger bak seg. I morges var det første gang han var tilbake på kontoret ved elevboligene i Alta siden han var avskjediget februar 2015.

– Jeg var jo spent når jeg kom tilbake, og kjente det på kroppen etter det som har skjedd. Men jeg tar det som en utfordring å komme tilbake og ønsker å gjøre en jobb ovenfor elevene og de ansatte. Det er også vårt fokus – å drive elevboliger, jobbe med elever og ansatte. sier han.

– Hvilke tanker hadde du da du startet mot jobb i dag?

–  Jeg skulle begynne på jobb igjen og ta tak i det. Jeg skal gå ett steg av gangen.  Det er masse nytt og mye jeg må forholde meg til – og jeg må ha opplæring på mye.

– Blant annet skal jeg ha opplæring to dager denne uka, jeg skal sammen med eiendomsavdelingen til Karasjok på kurs og sette meg inn i de tingene. Mye har skjedd på to år, fastslår Bruer.

Ny sjef

Ett av premissene var omorganisering. Rent praktisk betyr det at Bruer nå vil ha assisterende opplæringssjef i Finnmark fylkeskommune, Ole Håkon Tønseth Haraldstad, som overordnende. Driften av elevboligene vil fortsatt ligge under skolen.

– Haraldstad vil ha personalansvar for meg. I forhold til skolen må jeg forholde meg til det som foregår. Selve driften av elevboligene er under skolen, så får man se hva slags organisering som kommer i tiden fremover, sier Bruer, og viser til at det skjer mye på fylkesnivå i forhold til organisering av skolen.

– Du føler deg godt tatt imot?

– Jeg føler meg velkommen tilbake. Kontoret var nyvasket, ble tatt godt imot av Gunnar Johnsen. I tillegg hadde de stelt i stand med kake til jeg kom, smiler Bruer.

Ser frem til å jobbe

På spørsmål om hva som er positivt og hva som er negativt, ønsker Bruer kun å fokusere på det positive og se fremover. «Buer-saken» ønsker han å legge bak seg og understreker at det er elevene som blir i fokus i tiden fremover.

– Jeg har jo ikke truffet noen av de, men det skal jeg få gjort snart. For meg er det viktig å se alle elevene – og da mener jeg alle, og ivareta hver enkelt, sier han.

– For mange vil det å komme tilbake til et sted hvor man har opplevd så mye som du har opplevd være tungt. Hva slags vurderinger har du gjort?

–  Jeg er nødt til å komme tilbake på jobb for å få rettigheter til blant annet AFP, forsikringer gjennom KLP og slike ting. Men nå er i alle fall det med KLP på plass, så får vi se hva NAV sier i forhold til det med pensjon og slike ting. Det er ikke avklart enda. Jeg er en godt voksen mann og må begynne å tenke på pensjon og sikre meg i forhold til den tiden som kommer etter arbeidslivet.

– Det blir en spennende tid fremover?

– Meget spennende. Det blir en myk start med ei uke på jobb, så begynner det for fullt etter påskeferien. I tillegg skal  jeg på en del kurs utover våren og høsten. Noe internt og noe eksternt.  Alt i alt er det godt å komme tilbake på jobb og godt å jobbe med ungdommene, sier Bruer.

– En stor fight

Bruer medgir at det har vært en lang prosess. Uten gode støttespillere hadde han ikke vært der han er i dag.

– Det er mange jeg ønsker å takke: Fagforbundet, tillitsvalgte, kompetansesenteret i Tromsø, og advokaten fra fagforbundet sentralt. Det har vært en stor fight jeg ikke hadde klart uten deres  hjelp. Ikke minst den hjelpen og enorme støtten jeg har fått fra familien.

– For å ikke glemme media, som har  tatt tak i saken på den måten de gjorde. Det er viktig at det kommer ut til folk det som har skjedd her, avslutter han.