– Jeg har fortsatt håp om litt fart i kroppen

Finn Hågen Krogh stiller i NM, men legger ikke skjul på at formen har vært nedadgående.

SPENT FØR NM Finn Hågen Krogh er langt unna toppformen og derfor spent på om han har mye fart i kroppen foran NM-mila.   Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

pluss

– Det er litt typisk meg etter et mesterskap. Jeg bruker mye energi på det som er aller viktigst og når mesterskapet er over sliter jeg litt med det som skjer etterpå, sier Finn Hågen Krogh som er på plass i Gålå der NM del to står på programmet.

Fredag venter 10-kilometer fristil før han stiller på den klasiske femmila lørdag.

– Skal jeg ha sjanser for en grei plassering er det på 10-kilometeren der alt kan skje. Formen er ikke god, og de store forhåpningene har jeg ikke, men jeg lever likevel i et slags håp om at jeg har litt fart igjen i kroppen. Samtidig koster det mye mentalt å kjempe mot en sliten kropp, så jeg blir ikke å fokusere så veldig mye på resultatet.

– Hvilken plassering vil du si deg fornøyd med?

– Jeg ble vel nummer fem i fjor og formen var ikke bedre da enn den er nå, men jeg har ingen anelse hvordan jeg ligger an. Det som derimot er sikkert er at skal jeg ta medalje må jeg ha en veldig god dag, svarer han og legger til med et smil:

– Klarer du å tippe hvilken plassering jeg får så er du veldig god. Her kan det ende med alt fra medalje til sisteplass.

Starter rolig

På femmila i klassisk stil har han hvert fall ingen store forhåpninger.

– Femmila tar jeg som en god treningsøkt. Jeg skal starte rolig og forsøke å få en fin opplevelse - om det i det hele tatt er mulig på en femmil, sier Krogh som snart tar påskeferie før han i hvert fall stiller på en showsprint i Mosjøen og Skarverennet i slutten av april.

–  Jeg ser fram til påskeferie hjemme i Alta med venner og familie som jeg ikke ser så mye til ellers i året. Påska er alltid kjempefin etter en lang sesong, sier Krogh som av en av sine største sponsorer har fått låne snøscooter i år igjen.

– Det blir litt scooterkjøring, men dere ser meg ikke øverst i de bratte bakkene. Å gasse litt fram og tilbake på flatmark er mer en nok spenning for meg, avslutter tverrelvdalingen.