Kautokeino kommune har ikke svart etablereren som ville bygge selvbetjent bensinstasjon. Frode Kjellmann fra Talvik gir derfor opp planene om selvbetjent bensin-, diesel-, og Adbluepumpe i Kautokeino.

Til sammenligning tok det bare fire uker fra Kjellmann søkte Nordreisa kommune om det samme, til byggetillatelsen var i orden. Og straks anlegget sto klart var pumpa i drift.

– Nordreisa kommune visste virkelig hvordan man skal ta i mot etablerere, sier Kjellmann.

Siden Kautokeino ikke synes å få ut fingeren, planlegger Kjellmann i stedet ytterligere en etablering til i Troms og en et annet sted i Vest-Finnmark.

Ikke hørt noe

– Kautokeino kommune burde ha vært såpass seriøs at de svarte på min søknad, men jeg har en annen plass i Troms hvor jeg er i gang med de samme planene. Skal man utvikle sin virksomhet må man få svar, og når fungerende rådmann i media har sagt at søknaden er mottatt og vil være ferdig behandlet i midten av januar, så synes jeg dette er helt utrolig. Nå er vi i slutten av mars og jeg har stadig ikke hørt noe, så dette gidder jeg rett og slett ikke lenger, sier Frode Kjellmann.

Han synes det er smått utrolig at kommunen ikke svarer en næringsdrivende som har planer.

Da planene om etablering i Kautokeino ble kjent rett før nyttår, kunne Kjellmann fortelle at utstyret til den planlagte stasjonen i Kautokeino var bestilt og at det er en investering på 2,5 milioner kroner for hver atomatstasjon.

PÅ PLASS I TROMS: Slik ser det ut ved den nye automatstasjonen i Sørkjosen, der Nordreisa kommune bare brukte fire uker fra søknaden ble sendt til byggetillatelsen var i orden. Foto: Privat

Skulle behandles

Altaposten sendte sist uke en forespørsel til enhetsleder for teknisk i Kautokeino, Sindre Murud, for å få vite hvor langt saksbehandlingen av bensinpumpene var kommet i kommunen.

Murud svarte før sist helg at saken skulle ha vært besvart for en tid tilbake.

– Men saksbehandler har ikke hatt kapasitet. Vi har allerede planlagt møte om saken på mandag. Vi skal gjøre det vi kan for å ha den klar i løpet av neste uke. Veldig beklagelig sak dette, slik skal det selvfølgelig ikke være, heter det i hans svar.

Altaposten spurte på nytt i dag om saken var behandlet, og da var svaret fra enhetsleder Murud dette:

– Grunnet sykdom og uforutsett fravær er dette ennå ikke gjort. Regner med å ha folk tilbake på jobb i morgen.

Vasara fulgte opp

Frode Kjellmann sier til avisa at han muligens vil vurdere Kautokeino på nytt, dersom han får et positivt svar.

Ordfører Johan Vasara sier han er kjent med saken, og fulgte den opp da søknaden kom til kommunen.

– Det gjorde jeg for å forsikre meg om at en næringsaktør skal slippe å vente unødvendig lenge. Saken har vært diskutert i administrasjonen, men av uklar grunn så har det dessverre ikke gått ut et formelt svar til Kjellmann. Jeg har sjekket med administrasjonen, de jobber med saken, sier Vasara.