– Det blir bra, ingen tvil om det. Jeg ga arkitekt Solveig Thoresen frie hender, og fikk dette: Den tøffeste hytta jeg har sett. Klart jeg og familien er fornøyd, sier Haugen om sitt nye «palass» ved Langvannet i Bollo.

Han har stor familie, mange venner og mange forretningspartnere. Det lå i bakhodet da ny hytte skulle bygges på privat tomt.

– Jeg ønsket ei hytte med mange soveplasser og minst to stuer. Med fem barn fra fem måneder til 18 år har jeg lenge tenkt at det kan være greit å ha to stuer. Samtidig er det greit å ha ei hytte som jeg kan bruke til representasjon, sier Haugen til Altaposten.

Flere stuer

Gjennom investeringsselskapet Innopro har han eierinteresser i to industribedrifter, samt er eier av to forretningsbygg i Alta sentrum. Investeringene ble muliggjort da Haugen solgte sin aksjepost i Isopro i 2014, og satt igjen med 10 millioner i kontanter.

Mesteparten av pengene har han reinvestert i næringslivet, men han unner seg også litt privat. I Åsen utvider han for tiden et gammelt hus, der tilbygget blir i funkis-stil. Og i Bollo bygger han ei hytte som man godt kan hevde blir den cooleste i Alta.

SKILLER SEG UT: Dette er tegningen av funkisutbygget Jonas Haugen får bygd på den gamle boligen han har kjøpt i Åsen ved Alta sentrum. Foto: Illustrasjon: Haldde

Som bildet viser, bygges hytta i tre hovedseksjoner, med gangforbindelse mellom delene.

– I den ene delen er det stue, to soverom, bad og hems. Denne delen kan brukes som selvstendig hytte, enten av de eldste ungene i familien eller ved representasjon. Bygget i midten inneholder stue og kjøkken nede og ei stue på hemsen. Den tredje delen har bad, bod, to soverom og en liten hems. Det er god plass, fastslår Haugen.

– Drømmeplassen

Bygget har en grunnflate på 125 kvm, og står på støpt grunnmur. Tomta er en del av et privatregulert hytteområde mellom Langvannet og Bollosetra. Haugen sier han fikk nettopp den tomta han drømte om, etter å ha solgt ei eldre hytte inni skogen et annet sted i Bollo.

– Der var det ingen utsikt og langt til veien. Den var også liten når vi var der med hele familien. Tomta ved Langvannet har både strand og parkeringsplass rett ved siden av. Dette er virkelig drømmeplassen å ha hytte, sier Haugen.

Den gamle hytta solgte han for nærmere to millioner, men han vil ikke oppgi noen pris på den nye herligheten. At prislappen er doblet i forhold til gammelhytta, er ganske sannsynlig. Det er i så fall den desidert dyreste hytta som er oppført i Bollo.

Sperrer ikke badeplass

– Vi får det slik vi ønsker oss det, og det er vårt fokus. Nå håper vi bare å bli ferdig til påske, sånn at vi kan være der hele familien da, sier Haugen.

Han har søkt om utslippstillatelse, som vil gjøre at han kan ha innlagt vann og godkjent avløp, men har i første omgang fått avslag. Avslaget er påklaget og Haugen har håp om at argumentene for innlagt vann og avløp til slutt trumfer alternativet.

– Hva skjer med den offentlige badeplassen når det nå står ei hytte like ved?

– Hytta er trukket litt tilbake nettopp for at det skal være mulig å bruke badeplassen fortsatt. Det er ingen restriksjoner der.

– Og nå setter du kanskje opp stupebrett på berget igjen?

– Tja, kanskje vi heller går for ei sklie...he-he.