På tre år har helt ferske Jopu Eiendom AS reist tre næringsbygg.

– Dette var absolutt ikke meningen da vi satte i gang i 2014, sier styreleder Paul Inge Thomassen.

Jopu Eiendom AS er et selskap eid av og med navn satt sammen av Jan-Arne Hansen, Oleif Simensen, Paul Inge Thomassen og Ulf Tomas Hansen, alle med familiær tilknytning.

De er også alle tilknyttet Oleif Simensen Transport AS, regionens største transportfirma med 14 tungbiler.

Ikke plass til to

– Meningen var å reise et bygg til transportfirmaet, der vi kunne ha oppstilling for bilene, verkstedplass og kontorer. Men litt tilfeldig ble de to byggene som vi reiste på de to første tomtene vi fikk kjøpe på Aronnes industriområde leid ut til annen virksomhet. I det ene bygget har Volvo Maskin vært siden 2015, mens Nordic last og buss har vært sammen med oss i det største bygget siden 2015. Dette samboerskapet kan ikke fortsette lenger, derfor bygger vi nå nytt for tredje gang, sier Thomassen.

BYGGHERRE: Paul Inge Thomassen fotografert i november 2014, da det første bygget var under oppføring. Om kort tid kan man ta et lignende bilde, foran nabotomta. Foto: Vidar Kristensen

Ingen har røket uenig, det er bare det at tomta ikke lenger har plass til den store aktiviteten de to selskapene har samlet, og som på de drøyeste dagene kan innebære en samling av opp mot 30 tungbiler, pluss utstyr.

Samme design

– Tomta er ikke dimensjonert for så mange kjøretøy. Derfor søkte vi om å få kjøpe også nabotomta, og reise et helt nytt bygg bare til Oleif Simensen Transport der. Og det fikk vi. Så snart som mulig starter vi byggingen, opplyser Thomassen.

Det nye bygget blir på 450 kvm, der størsteparten av arealet går til to fullverdige verkstedløp for tungbil. Det blir i tillegg en kontordel på tre etasjer, med plass til kantine, garderober, kontorer og tekniske rom. Bygget er tegnet av Haldde arkitekter, og designet er svært likt utleiebygget Oleif Simensen AS flytter fra, eid av Jopu Eiendom.

Oleif Simensen Transport har ikke plass til seg selv i egne bygg, og må derfor bygge helt nytt. Foto: Haldde arkitekter

– Vi ønsker at det vi bygger skal se bra ut, og vil helt bevisst holde samme stil på alle byggene. Også dette bygget blir mest sannsynlig bygd i betong, med fargespill i fasaden, opplyser Thomassen.

Bygger ikke mer

Det som skulle være et enkelt bygg for transportfirmaet, med god uteparkering, har utviklet seg til å bli en totalinvestering på over 40 millioner og tusenvis av kvadratmeter til både utleie og eget bruk.

Som nabobygget blir også Jopus tredje bygg reist i tre etasjer. Mesteparten av bygget er verkstedareal, med to løp for tungbil. Foto: Haldde arkitekter

– Men nå er vi ferdige! Det er ikke bygg og utleie vi skal holde på med, det er transport vi kan. Også rundt nybygget blir det trangt for oss, men likevel atskillig bedre enn i dag. Samtidig er vi glade for å ha en så god og viktig samarbeidspartner som Nordic last og buss til stede på nabotomta, sier Thomassen.

Den siste opptellingen viser at det jobber 50 mennesker i tilknytning til byggene Jopu har reist på Aronnes. Det er et godt bilde på hvor stor betydning god tilrettelegging for lokalt næringsliv har for lokalsamfunnet.