Etter hva Altaposten erfarer, står det meste klart for at Ola Giævers flyselskap FlyViking skal ta altaværingene fra Alta lufthavn til Tromsø. Og det allerede 17. april, rett etter påske. En gledelig nyhet, om det skulle stemme. For så sent som 14. februar meldte ifinnmark at Alta i første omgang ble droppet til fordel for Hammerfest lufthavn.

–  Selv om vi har sagt at vi kommer til Alta, så skal vi styre mot Hammerfest, sa Ola Giæver i februar til ifinnmark.

–  Godt trafikkgrunnlag

Administrerende direktør i FlyViking, Stein Terje Dahl, forteller til Altaposten at de førstkommende mandag skal møte Luftfartstilsynet for å få på plass de nødvendige tillatelsene de trenger for å operere på de korteste banene. Han er derfor tilbakeholden med å fastslå at det blir avganger fra Alta og når, men bekrefter at ting er godt på vei.

– Tillatelsene for langbanene er på plass, skyter han inn.

– Dette møtet vil være avgjørende for hva og når vi gjør ting. Jeg vil gjerne få klar den dagen før vi tar noen endelige beslutninger. Men vi har en veldig god dialog med myndighetene, sier han til Altaposten og legger til at de kort tid etter møtet vet hva de har å forholde seg til.

Men det hersker ingen tvil om at Alta er interessant.

– Alta er kjempeinteressant for oss med det trafikkgrunnlaget som finnes for turer til Tromsø, og står høyt oppe på programmet, sier Dahl.

Direktøren avslutter med å fortelle at de nå har fly nummer to på plass; «Tore Hund». Som det første flyet, «Faravid», er dette et Dash8-10. Opplæringen til crewet skal det også stå bra til med.

– Vi håper at vi straks er på vingene, sier han.

Vil ikke bekrefte

Altaposten har vært i kontakt med altaværing og flygesjef for FlyViking, Jan Kristen Kristensen, for en kommentar. Han kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere informasjonen Altaposten sitter på.

– Vi må få alt klart først, og vil komme tilbake på et senere tidspunkt med flere nyheter på en gang, sier han kort