Lenge siden

Anita Herstad Tangen sier det kommer til å bli stort oppmøte fra familien til årets trekning, for maken til dette.  Det lenge siden lakseflaksen har slått til.

– Ja, tenk at jeg og mamma er blant de første tre hundre, mens pappa og Rune er mellom 300 og 700. Dette var helt utrolig. Og fint også for det er mange år siden vi har kommet så langt opp på lista. Det var på tide, vi har vært uten flaks i flere år nå, sier Anita. Hun legger ikke skjul på at hun godt kan tenke seg å fiske omtrent der hvor Kong Harald fisker, så spørs det bare hvor man blir trukket ut i køen.

– Sandia eller Mikkeli, er det ikke det alle går for? Spør Anita.

Rekorden nede i elva

Anita Herstad Tangen er glad i å fiske selv og er ikke bare såkalt «kortunge». Rekorden hennes er på 19.5 kilo tatt på flue nede i elva.

– Og fiskeplassen heter?

– Nei, det kan vel i grunnen være det samme, svarer Herstad Tangen hemmelighetsfullt.

– Når du sier flue, så er det kanskje litt artig for våre lesere å få vite hva slags flue storruggen beit på?

– Der tror jeg det får klare seg med å si at den rekordfisken tok jeg på en av min manns såkalte superfluer, flirer  hun.

Ni år siden

Anita forteller at hele familien er interesserte i laksefisket og hun regner med at alle tre ungene skal være med på fisket, for de er alle glade i å fiske og nesten like ivrige som foreldrene selv.

– Selvfølgelig skal ungene være med, de synes det er stor stas å delta når det er laksefiske, så det blir svært så spennende på fredagen når plasseringen på listene blir klare. Vi skal sørge for å være på plass i hallen alle sammen klokka 17.00, kanskje en av oss i familien trekker det store loddet og får velge først, sier en spent laksefisker til avisa.

Den første laksen fikk hun for ni år siden.

– Det var på sluk og den var 13,5 kilo, minnes Anita.