Totum Momentum AS, det nye hjertebarnet til Thorsen, så dagens lys i januar i fjor – og ble med det en del av det yrende gründer-miljøet i Alta. For i 2016 ble hele 199 selskaper med Alta-adresse opprettet som aksjeselskap, enkeltmannsforetak eller selskap med delt ansvar, viser statistikk fra Brønnøysundregistrene.

Endringsportal

Thorsen forklarer at bedriften hennes skal levere en endrings- og mestringsportal for de som ønsker å ha det bra. Her blir det både medlemskap og klikkbaserte tjenester av det hun mener er av en helt spesiell kvalitet.

– Du kan selvfølgelig søke og finne hjelp på google, men da får du alt. Hos oss skal du få kvalitet. Det bety at alt hos oss er helsefremmende, menneskevennlig og naturvennlig. Måten dette gjøres på er at vi bygger et forretnings-økosystem og kobler til oss alt det beste som Finnmark har å by på av veiledere, trenere, leger, advokater, økonomer, terapeuter og så videre. Vi vil også knytte oss til folk fra resten av Norge og verden etter hvert, forteller gründeren.

Bedriften har fått både nasjonal støtte fra Innovasjon Norge, og internasjonal støtte fra Barentssekretariatet til blant annet etablering og gjennomføring av seminarer og workshops.

Har det fantastisk

Thorsen har i flere år jobbet som terapeut og endringsveileder. Det er gjennom dette arbeidet og egne erfaringer hun har sett hvordan stressbelastninger, dårlig ergonomi og mange andre belastninger og lidelser påvirker helsen i negativ retning.

– En dag slo det meg at alle mennesker har det samme ønsket om å ha det bra. Samtidig er vi alle ganske like når det kommer til hva vi trenger for å ha det bra, også når det kommer til eksempelvis arbeidstrivsel. 60 prosent av befolkningen ønsker ikke å gå på jobb. Det er ganske ekstreme tall og sånt går på helsa løs, sier hun.

– Jeg har selv hatt et liv som har vært opp og ned. Men etter hvert har jeg lært en masse ting og funnet de helt nødvendige verktøy som gjør at jeg nå har det fantastisk bra. Hvis ting går ned, så har jeg alle verktøyene jeg trenger for å komme raskt opp igjen. Det er det vi i Totum Momentum ønsker å dele med verden. forteller Thorsen.

Snart er de på plass i det nye kontoret i den gamle Bilxtra-butikken i Altaveien, men å komme dit har på ingen måte vært en dans på roser.

Ville gi det ti år

– Jeg tenkte å gi prosjektet ti år av mitt liv, for jeg visste at dette kom til å ta tid og var villig til å gi alt i denne perioden. Nå har det gått seks år og vi er rett før vår første MVP-launching, så det har tatt lenger tid enn forventet. Men så blir også resultatet enda bedre.

– Hva fikk deg til å satse?

– Jeg har jobbet med mye forskjellig, men blir veldig «trøtt» av en A4-jobb og går kanskje fort lei. Jeg har som sagt jobbet som terapeut og endringsleder i flere år, og den jobben elsker jeg. Men da kan man bare hjelpe en og en, og jeg har veldig lyst til å skape noe som virkelig hjelper mange. Både i Norge og internasjonalt, sier Thorsen og fortsetter:

– En skal ikke si at det er bare positivt, jeg blir jo stadig eldre og har både en datter og barnebarn i Kongsberg og en kjæreste i Hemsedal. Det er klart at man ser mindre til dem enn jeg skulle ønsket meg, det blir litt begrenset familieliv. Ut over dette, så er alt helt fantastisk nå.

Har satset før

Gründeren forteller at hun har hatt egen bedrift flere ganger.

– Fra det har jeg lært ekstremt mye og skjønt at godt forarbeid er halve jobben. I det ene DA-et vi startet gjorde vi ikke det, så da skjønte jeg at denne gangen ville jeg gjøre det ordentlig. Derfor flyttet jeg til Alta for å ta en bachelor i økonomi og ledelse i 2012.

– Jeg var nok veldig idealistisk, og absolutt ikke kapitalist. Jeg måtte derfor blant annet lære meg økonomiens språk, skratter hun.

– Og Alta var så herlig at jeg ønsket å etablere meg her, legger hun til.

– Hva er ditt tips til andre?

– Vær forberedt på endringer og at ting tar mye lengre tid enn man tror. Det er også utrolig viktig å ha en brennende motivasjon, drivkraft og gjennomføringsevne før man satser for fullt. Men har du disse driverne kan du faktisk også bli en av de som oppnår suksess – og det skal vi i Totum, avslutter hun.