Leder i Alta Ap, Steinar Karlstrøm, har holdt en lav profil i Bruer-saken, som har fått svært stor oppmerksomhet i media det siste året, og ikke minst de siste månedene.

– Det har ikke vært naturlig for meg eller Alta Ap å kommentere eller gå ut med sterke meninger i saken. Den startet som en personalsak og endte dessverre først i tingretten og deretter lagmannsretten. Dommen levner ingen tvil. Den gir full oppreisning til Bjørnar Bruer og er sterk kritikk av fylkeskommunen som arbeidsgiver. Derfor er jeg skuffet over at fylkesutvalget ikke la seg skinnflat, gjentok unnskyldningen ledelsen har gitt Bruer og tok grep for å lære av det som har skjedd, utdyper Karlstrøm.

– Må si unnskyld

– SV avgjør

Alta SV har gjort et formelt vedtak der de reiser mistillit mot Ingebrigtsen, og har bedt styret i Finnmark SV vurdere om han har tillit til å fortsatt være heltidspolitiker og inneha det politiske ansvaret for de videregående skolene. Saken skal opp på styremøte i Finnmark SV torsdag.

– Det jeg har merket meg er at Ap i andre sammenhenger har stilt spørsmål om Johnny Ingebrigtsen fyller det ansvaret det er å være heltidspolitiker og en del av fylkesregjeringen. Det er en avtale mellom Ap, SV og KrF om å styre fylkeskommunen og hvilke posisjoner de ulike partiene skal ha, og det vil være opp til SV om de vil skifte sin del av mannskapet. Får Alta SV gjennomslag i sitt eget parti er et skifte nå naturlig, påpeker lederen i Alta Ap.

– Ta selvkritikk

– For meg er det et mysterium at gruppelederen i vår fylkestingsgruppe begynner å bortforklare dommen med at den går begge veier. Faktum er at den er en total seier for Bruer. Det eneste rette ville være å si et høyt og klart unnskyld. I stedet velger gruppa altså aktivt å stemme mot et forslag om å be om unnskyldning. Det merkelige er at fylkesordfører og fylkesrådmann i et brev til Bruer har sagt unnskyld. Med å stemme ned forslaget om å si unnskyld på vegne av fylkeskommunen blir unnskyldningen som allerede er gitt trukket i tvil.