Torsdag kveld er det duket for årets lokale UKM-mønstring (Ung Kultur Møtes) i Alta kultursal. I år blir brorparten av innslagene av det musikalske slaget.

 – Veldig variert

– Fra scenene skal publikum få se 19 innslag, pluss en liten kortfilm. De fleste innslagene i år er musikk, men publikum skal også få se flere danseshow, et innslag med drilling, samt to ulike teaterforestillinger, så det blir et veldig variert show, lover Benedicte Lyng, som for første gang er produsent for UKM.

– Hva gjør en produsent?

– Jeg skal ha ansvaret for alt som skjer på scenen. Det betyr at jeg ikke står for innholdet, men ser til at hele showet går smertefritt. Hovedoppgaven er å sy det sammenm, slik at det blir en fin opplevelse for de som deltar, samt de som skal se på.

Gratis for alle

Hun minner om at det hele er gratis og selvsagt åpent for alle, uansett alder.

– Alle som skal delta er fra 13 til 19 år, og det hele sparkes i gang i kultursalen klokken 18 torsdag kveld. I morgen kveld har vi både tekniske prøver og en stor gjennomgang av alle innslagene. Dørene er åpne for alle og det er selvsagt gratis inngang, så det er bare å komme. Jeg skal under showet være mye bak scenene og snakke med deltakerne, før de går på med sine innslag, for kanskje er noen litt nervøse. Da er min rolle å roe dem ned før de går på, sier hun.

– Fin erfaring

Også i år skal det hele streames av Alta  videregående skole sine medieelever. En av de som skal føre kameraene på scenen, er 17 år gamle Lovo Monemou som går 2. trinn på medielinja.

– I fjor jobbet jeg i regirommet, som bestemmer hvilke bilder som publikum ser. I år skal jeg være en av de som har ansvaret for kameraføringene ute i salen, så det blir en spennende og ny erfaring, sier Monemou, som har lyst å jobbe med noe innen media etter endt utdanning.

– Tiden vil vise, men nå har jeg veldig lyst å jobbe som fotograf eller journalist. UKM gir også oss elever en veldig fin praktisk innføring i hvordan man jobber med livesendinger som fotograf, sier 17-åringen, som i morges var med å rigge opp alt av utstyr som skal brukes under sendingen som skal streames i salen og via nettet.

– Ungdommens fest

Sylvi Bellika, som er kulturrådgiver i Alta kommune, gleder seg over at det er flere deltakere i år.

– Det er flere ungdommer som skal delta på lokalmønstringen enn det var i fjor, så det er en veldig gledelig økning. Med 19 sceneinnslag, en film, ni kunstgjenstander og to konferansierer, så kommer dette til å bli en skikkelig fest, som blir servert av ungdommen selv. Noen av ungdommene er med på flere innslag, og tilsammen er det cirka 50 ungdommer som stå for innholdet, så jeg håper så mange som mulig, uansett alder, kommer på mønstringen, sier Bellika.