To menn, en mann i midten av 20-årene og en mann i begynnelsen av 20-årene, er begge dømt i Alta tingrett for forsøk på smugling av hasj.

Tilsto

Mannen i midten av 20-årene ble dømt til 75 dager i fengsel, hvorav 15 gjøres betinget med en prøvetid på to år, etter lovbruddet.

Mannen gav i retten en uforbeholden tilståelse for i februar 2016 på Oslo Lufthavn ha innført fra Danmark til Norge 211 gram hasjisj «ved å skjule dette i kroppens hulrom».

– Retten har på bakgrunn av tilståelsen og tollvesenets rapport funnet det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at siktede har forholdt seg som beskrevet, heter det.

Mannen har samtykket i at saken blir avgjort ved tilståelsesdom.

Ikke alene

På samme kontrollpunkt ved Gardermoen til samme tid ble en annen mann (20) fra Alta tatt for smugling av narkotika. Også han hadde gjemt hasjisj i «kroppens hulrom», nærmere bestemt 209,6 gram.

– Retten viser til tollrapporten, hvor det fremgår at narkotikahund markerte på siktede, og at han hadde tre pakker med mørk substans i endetarmen, heter det.

Mannen måtte i tillegg til innførsel av narkotika svare for blant annet innføring av 0,7 liter brennevin uten å ha rett til det, to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand uten gyldig førerkort, kjøring for fort, manglende stans for politikontroll, og bruk og besittelse av narkotika.

20-åringen har erkjent alle forholdene og samtykket i at saken blir avgjort ved tilståelsesdom.

– Slik retten ser det tilsier allmenne hensyn at innførselen av 209,6 gram hasjisj som utgangspunkt straffes med ubetinget fengselsstraff på 85 - 100 dager. De øvrige forholdene har retten tillagt vekt i skjerpende retning. Retten viser særlig til de to tilfellene av kjøringen i ruspåvirket tilstand uten gyldig førerkort, heter det.

Mannen dømmes til 85 dager i fengsel, med to dager varetektsfradrag. Han må også betale en bot på 10.000 kroner og får fem års sperrefrist for oppkjøring til bilsertifikat.