Et enstemmig kommunestyre ga grønt lys for skjenking av alkohol i klasse én, to og tre. Det er selskapet Northfood som er søker og som skal drive Tavarnan i de gamle lokale til Alfa & Omega.

Driftskonseptet er bygd på det samme som Alfa  benyttet. I dagligdags språk betyr det at etablissementet får skjenke både øl, vin og brennevin, men at sterkeste alkoholgruppe er forbeholdt cafe/restaurant og pub. Det gis også anledning til utendørs servering av øl innenfor avmerket område.

I forkant av behandlingen meldte gruppeleder Ole Steinar Østlyngen seg inhabil, slik han har gjort også i tidligere behandlinger. Østlyngen er eier av lokalet og leier det ut til Northfood. Da kommunestyret sommeren 2016 åpnet for å fravike normal søknadsprosedyre for behandling av skjenkebevillingen, ble det mer enn antydet at Østlyngen hadde påvirket saken gjennom sitt nettverk.

Nå ble saken på nytt forelagt kommunestyret, og nå med forutgående behandling i hovedutvalget for helse og sosial. Gruppeleder for Frp, Bengt Rune Strifeldt, gikk imidlertid på talerstolen og repeterte forhistorien med spørsmål om hvorfor det hastet så mye med saken sist at den da måtte spesialbehandles.

– Vi ønsker imidlertid aktivitet i gågata og kommer til å stemme for bevillingen, klargjorde Strifeldt.

Tavernan fikk dermed med seg et enstemmig kommunestyre på at de nå kan starte opp virksomheten og selge øl, vin og brennevin. Bevillingen gjelder fram til 1. oktober 2020, og tillatelsen gis med Asbjørn Nakken som skjenkeansvarlig i bedriften

Åpner snart

Daglig leder i Northfood AS, Asbjørn Nakken, forteller at de med stor sannsynlighet klarer å åpne restauranten i de gamle Alfa og Omega-lokalene i slutten av februar. Det var lenge snakk om at de ville åpne for servering i sommer, så i august, men nå kan det se ut som Alta omsider får et nytt tilskudd i utelivs- og serveringsbransjen.

Nakken ønsker enn så lenge ikke å røpe hva navnet blir, men det spørs da restauranten i Alta blir en franchise av Tavernan i Oslo, som også eies av AMJ-gruppen.