Kåfjord skole har lenge hengt i en tynn tråd, og i desember kom det endelige kommunestyrevedtaket som beseglet skolens skjebne.

Men både forut for det endelige vedtaket og i etterkant av dette har det vært et stort informasjonsvakuum, som både ansatte, foreldre og elever har fått føle på.

Usikkerhet

Anette Berger i Utdanningsforbundet bekrefter at lærerne reagerer:

– Rådmannen hadde i januar et møte med noen i bygdelaget, rundt selve bygningsmassen, utover det har det meg bekjent ikke vært noe info fra kommuneledelsen, sier hun.

Selv om det har vært sagt at Gakori skole skal «overta» Kåfjord-elevene, er lærerne usikre på egen framtid:

– Det er en hel del prosesser som skal gjøres overfor de ansatte, som man ikke er kommet i gang med. I tillegg savner foreldrene skikkelig informasjon, blant annet i forhold til opptaket.

Frustrerte foreldre

Rektor Linn Falk sier hun gjerne skulle bidratt med info overfor ansatte og foreldre:

– Jeg kan bekrefte at det ikke har vært noen oppfølging i forhold til hvordan prosessen er tenkt håndtert i etterkant av nedleggelsesvedtaket. Foreldrene er misfornøyde og frustrerte, de kjenner et behov for å få avklart sine spørsmål, samt i forhold til praktisk informasjon. De opplever at de vet lite, og at dte lille de får vite kommer gjennom media, sier Falk.

– Skummelt for barna

FAU-leder Jeanette Tiberg bekrefter dette. Hun er særlig lite fornøyd med at foreldrene har så lite informasjon å bringe videre til sine barn:

– Det har ikke vært noen form for informasjon til oss foreldre gjennom vinteren eller nå etter nyttår. Det vi vet er det som står i avisa, og eventuelt den begrensede informasjonen rektor Falk har hatt å gi oss. Vi synes det er skikkelig trasig, for det betyr igjen at vi ikke vet hva vi skal si til ungene våre. De fleste ungene har fått med seg at dere skole skal bli lagt ned, og det synes de er skummelt. Men de skjønner ikke det store bildet, her kunne god informasjon hjulpet, sier hun.

Tiberg hadde helst sett at det ble satt opp et skikkelig informasjonsmøte allerede på høsten.

– Det handler om at man skal bli møtt med både forståelse og respekt, selv om vi ikke fikk det som vi ønsket med tanke på at skolen legges ned.

Som FAU-leder har hun nylig sendt en klage på informasjonsmangelen:

– Vi føler oss både glemt og dårlig ivaretatt, sier Tiberg, som selv har en førsteklassing som begynner i andre trinn til høsten.

– Vi tar tak i dette nå

Rådmann Bjørn Atle Hansen medgir overfor Altaposten at informasjonsarbeidet rundt skolenedleggelsen i Kåfjord kunne vært bedre.

– Vi skulle vært mer «på» denne saken, men med skiftet av kommunalleder så ble det ikke sånn. Vår nye kommunalleder Rikke Raknes har nå tatt tak i saken, og har etter hva jeg får vite hatt et møte med lærerne på onsdag. Oppfølging i Kåfjord er på planen hennes, så vi tar tak i dette nå, sier Hansen.

– Helt siden i høst har det ifølge foreldrene vært et informasjonsvakuum, der de får vite ting gjennom media. Er det godt nok?

– Nedleggelsen kan ikke komme overraskende på noen, allerede i oktober i fjor var innstillingen kjent. Det skal også være kjent at Gakori skole er skolen hvor elevene skal skrives inn, svarer rådmannen.

– Så vil vi selvfølgelig også kjøre en prosess opp mot de fem lærerne som jobber der. Vi har videre en frist på oss til sommeren å få på plass det formelle rundt skolekrets og inntaksområde, dette jobbes det også med, sier Hansen.

Han har nylig hatt et møte med bygdelaget, rundt bygningsmassen.

– Min holdning er at vi skal være veldig velvillig i forhold til det de ønsker her, sier han, før han avslutningsvis legger til:

– Jeg skjønner at foreldrene er sinte for det som skjer, det må vi bare ha forståelse for. Jeg mener prosessen har vært riktig, men så er jeg enig i at vi burde hatt informasjonsmøter med de berørte tidligere.