Frode Kjellmann i Talvik satser på to nye ubetjente drivstoffstasjoner i Nord-Norge og investerer fem millioner kroner. Kjellmann har bygd ferdig automatstasjonen i Sørkjosen. Den vil om kort tid være i drift på egen ervervet tomt. Mens utstyret til den planlagte stasjonen i Kautokeino er bestilt. For hver automatstasjon investerer Kjellmann rundt 2,5 millioner kroner.

Venter på godkjenning

Frode Kjellmann sier han ikke har tenkt å gi seg med de tre stasjonene i Talvik, Kautokeino og Sørkjosen. For han har planer om å etablere Shell-anlegg flere steder, uten at han vil røpe hvor akkurat nå.

I Kautokeino mangler kommunens godkjenning, noe Frode Kjellmann håper skal gå i orden snart, for tomt til automatstasjonen er allerede sikret og utstyret som skal til er bestilt.

Fungerende rådmann i Kautokeino, Sindre Murud, sier kommunen har mottatt søknaden og saksbehandleren mener kommunen vil være ferdige med behandlingen til i midten av januar.

– Det har vært bensinstasjon her før, er det noe som skulle hindre en etablering på nytt?

– Det er snakk om en nokså høy tank over bakken, slik planene er levert, og det er sikkert mange som vil ha meninger om den. Så får vi se hva Statens vegvesen sier i sin behandling etter det, sier fungerende rådmann, som til vanlig er enhetsleder for teknisk etat.

Ved Pit Stop som før

Kjellmann forteller at automatpumpene for Shell sin 95-oktan bensin, diesel og Adblue er planlagt til tomta ved Pit Stop, der den gamle Shell-stasjonen i Kautokeino holdt til. Leieavtalen for dette er på plass, så nå mangler bare den kommunale godkjenningen.

– Det var jeg som demonterte det gamle anlegget da Shell la ned stasjonen i Kautokeino. Det var også jeg som grov opp og hentet tankene derfra før jeg startet opp E6 Talvik bensin og diesel AS, forteller Frode Kjellmann.

Ved siden av å etablere bensinstasjoner med automatpumper, har han flere tankvogner som han frakter fyringsolje med – og i tillegg har selskapet hans sju større anleggsmaskiner på oppdrag rundt ved flere tunneljobber og andre veianlegg i Nord-Norge.

– Ideen bak automatstasjoner, er å etablere meg der hvor det er et potensielt stort volum og for meg som også er forhandler for fyringsolje, så er det kjempepositivt at Shell som er et sterkt varemerke satser på utbygging i Finnmark, sier  Frode Kjellmann til slutt.