Det er Ingrid Utsi som ønsker å gi en julestjerne til den alltid pålitelige, pliktoppfyllende og serviceinnstilte badevakten og instruktøren.

– Han gjør alt, fikser og styrer. Han er veldig engasjert i foreningen og stiller alltid opp når vi samles på helsebadet, selv om det ikke er hans jobb, forteller Utsi.

Alltid på pletten

Revmatikerforeningen for Alta og omegn er det største lokallaget i Finnmark og har over 300 medlemmer. Blant høydepunktene er de ukentlige timene i helsebadets varmebasseng.

–  Han kommer alltid før tiden for å krysse av de andre på deltakerlisten, forklarer Utsi, mens hun og Altaposten sitter på kontoret og venter på Knudsen. Og riktig nok, så dukker han opp i god tid.

– Nei, men så hyggelig. Det var veldig uventa, uttrykker Knudsen og mottar mange varme klemmer fra forslagsstilleren.

– Det er litt arbeid å organisere det som foregår her, men jeg har en kjempefin badevaktgjeng med meg, så det går veldig fint, roser han de andre.

– Et godt tilbud

Knutsen forteller at de for fem-seks år siden hadde en spørreundersøkelse om tilbudet.

– Jeg hadde satt opp 8-10 spørsmål hvor folk skulle svare på tilbudet. Et av disse spørsmålene var hva hadde folk gjort hvis de ikke hadde hatt tilbudet. 75 prosent av de som svarte mente at hvis de ikke hadde hatt dette tilbudet her, så hadde de sannsynligvis vært innlagt på en institusjon. Der ser man viktigheten å ha et slikt tilbud som vi har her i Alta, sier han og legger til at flere kunne hatt nytten av et slikt tilbud.

Men Knudsen vil ikke ha så mye skryt selv, og vil heller frem snakke de som var med på å starte det hele.

– Dagny Lillemoen var primus motor. Hadde det ikke vært for den gjengen som gjorde det arbeidet de gjorde for så mange år siden, så hadde vi nok ikke hatt dette tilbudet i dag. Vi er veldig takknemlig for det. Varmtvannsbasseng er noe alle kommuner hatt. Det er virkelig alfa og omega, avslutter han.