–  Risten Ellen Siri stiller alltid opp til dugnadsarbeid og frivillig innsats for Kautokeino Idrettslag. For påskefestivalen, for duodjemarkan i desember og ellers over alt hvor det trengs frivillige. Hun er en unik person når det gjelder å stille opp, mener Berit Inger Marit Logje

Humøret på plass

– Alltid smilende, blid og med en hjelpende hånd til alle. Jeg vil påstå at hun er verdens herligste menneske og hun fortjener virkelig en julestjerne som en oppmerksomhet for sin innsats, sier  Logje. Hun mener at hennes tidligere kollega fra Turisthotellet i Kautokeino fortjener skryt og ros for at hun alltid stiller opp.

Risten Ellen Siri forteller til avisa at hun har en forkjærlighet for idrettslaget, siden alle hennes barn driver med fotball. Eldstemann på 35 er stadig aktiv og nå er det yngstemann på 15 som skal følges ekstra opp i fotballaget.

–  Det er veldig hyggelig at noen setter pris på det man gjør. Jeg prøver alltid å stille opp når det er noe laget trenger hjelp til, og så sant jeg har tid, hjelper jeg til på dugnad, sier Risten Ellen. Som gjerne tar seg fri fra andre gjøremål når laget trenger noen som stiller opp.

– Jeg har en forkjærlighet for idrettslaget, som står mitt hjerte nærmest, sier hun.

Berit Inger Marit Logje  mener Risten Ellen er en svært verdig mottaker av julestjerna.

–  Ho er rett og slett en gulle god person som alltid stiller opp når det gjelder, sier Logje.

Egget eksploderte

De to damene bruker noen minutter på å mimre om de gode gamle dager ved Turisthotellet og de mange komiske hendelsene som skjedde da de arbeidet sammen. Dette var i tida før hotellet brant. Blant det de husker er den smått legendariske «eksplosjonen» på hotellet.

– Ja, det husker jeg godt, men det var ikke jeg som serverte advokaten som fikk egg i tomatsuppa som eksploderte, sier Risten Ellen.

Spisesalen i det gamle turisthotellet var passelig fullt av gjester. En større rettssak som gikk over flere uker gjorde at påtalemyndighet og forsvarsadvokater var innkvartert på turisthotellet. En dag skulle advokat Per Arne Johnsen fra Hammerfest, som forsvarte en av de tiltalte i det som ble omtalt som ørerettssaken, ha tomatsuppe til forrett. Episoden husker de begge to.

Saken var den at kokken hadde gjort en liten tabbe og kokt egget i mikrobølgeovnen, og da Johnsen berørte egget, «eggsploderte» ladningen rett i ansiktet hans. Brannsår og besøk på legevakta ble resultatet. I dag er dette bare en av mange episoder fra turisthotellet som de to damene husker godt.

De to mimres og ler godt om hverandre, så det ble litt bonus for Altapostens utsendte blomstergutt.

Hilsen fra ordføreren

Er det noen som virkelig fortjener denne julestjerna, så er det Risten Ellen Siri. Den er høyst fortjent, sier ordføreren i kommunen da han får høre om hederen som deles ut i forbindelse med kommunestyremøtet i bygda.

– Dette er svært velfortjent, sier Johan Vasara i en kommentar.