Komedien Dievddut (Herrer) er klar til å gjeste Alta lørdag. Forestillingen spilles i kultursalen, og de tre herrene som utgjør ensemblet stikker også innom Alta bibliotek på dagtid. «Herrer» handler kort fortalt om tre menn med ulik bakgrunn som blir innelåst i et varehustoalett under julehelgen.

–  I morgen er denne latterbomben, som den også ble beskrevet å være, å se i Alta kultursal. Før de entrer scenen er de tre skuespillerne Egil Keskitalo, Iŋgor Ántte Áilu Gaup og Nils Henrik Buljo å treffe til teatersnakk på Alta bibliotek på dagtid klokken 14, sier informasjonsansvarlig Aslak Mikal Mienna.

Teatersnakket er ifølge Mienna noe nytt biblioteket har startet opp med. Beaivvas var også innom på noe lignende tidligere i høst, da i forbindelse med Mávssaheapmi/Hevn-turnéen.

– Vi håper forestillingen skal glede publikum stort og også gi noe å tenke på før julefreden legger seg. Teateret tekster som regel sine forestillinger, denne er et unntak. Forestillingen er på samisk, påpeker Mienna.