Årets julekonsert ble avholdt for 2. gang i Nordlyskatedralen søndag kveld for omlag 300 publikummere. Koret beviste nok en gang at de holder svært høy klasse. Ikke bare synger de klokkerent og pent, men de har også brukt tid på finne fram nye spennende arrangementer med herlige akkorder, på de gode, kjente julesangene som vi alle kjenner så godt til. Det gjorde sitt til at konserten ble en fantastisk opplevelse.

En av de 24 melodiene som stod på programmet, som bød på utmerket utførelse, var avdøde Ivar Thomassens melodi «Lysfest» som de framførte nydelig i kultursalen under Alta musikkråds julekonsert for litt over en uke siden. Denne gang låt det faktisk enda bedre – med god hjelp fra Ensemble Noor, som nok en gang bød på toner som smeltet nydelig inn i korets mangfoldige stemmeprakt. Selv om «Lysfest» kanskje ikke var ment som en julesang, så er dette en så nydelig melodi som passer flott inn i en julekonsert. Motettkoret burde helt klart vurdere å ta den med på neste års program. Rørende er nemlig bare fornavnet.

Tre av mine favoritter denne kvelden, i tillegg til «Lysfest», var «Det hev ei rose sprunge», som for anledningen bød på et nydelig arrangement, ført i pennen av Ensemble Noors eminente pianist  Nils Anders Mortensen. «Jul, jul, strålande jul» viste også at dirigent Per Anderson har full kontroll på hva koret er god for og framførelsen var et også glitrende eksempel på at stillhet/pauser er flott virkemiddel i musikk. «Carol of the bells» fikk også vist fram at damene i koret fint klarer å stå på egne ben og at de er av ypperste klasse, med sine rene klare stemmer som klinger overjordisk fint.

Det er nesten ingen ting å plukke på. Hvis jeg skal være petimeter, må det være at enkelte av melodiene kunne hatt noe bedre diksjon. Et eksempel på det er når koret fremførte den tradisjonsrike, irske  «Wexford Carol» Men, det er småpirk på en konsert hvor vi som  publikummere glemte både tid og rom. Som for eksempel søndagens iherdige snømåking.

  • Anmeldelsen er basert på den første av to konserter som gikk av stabelen søndag kveld.