Med en kultursal som så å si var fullsatt, råder det ingen tvil om at altaværinger i alle aldere setter stor pris på at byens kor- og korpsmusikanter slår seg sammen for å synge fram julens budskap. Og liker du ikke julesanger, er denne konserten også en ypperlig anledning til å bli kjent med alle byens flotte kor og korps.

Ti kor og korps

I år ble konserten, som hadde innslag fra hele ti kor og korps, åpnet av Alta skolekorps som sammen med sine flinke drillpiker klinket til med flere låter. En av disse var en sprek versjon av «Rudolf er rød på nesen». Det satte i gang stemningen for konserten, som bød på alle de gode gamle julesangene som vi alle setter så umåtelig stor pris på.

Konferansier for det hele var Lill Hege Nilsen, som de fleste kjenner fra en mengde korps i byen gjennom mange år. Hun guidet publikum mellom innslagene med små fine historier om de ulike deltakerne, med et lite glimt i øye.

Hyllet Ivar

Et  av de mest rørende innslaget denne ettermiddagen var da Alta motettkor åpnet sin avdeling med en hyllest til Ivar Thomassen som døde for få dager siden. De æret den folkekjære visesangeren og komponisten med hans egen melodi «Lysfest» som ble utgitt i 2001. En nydelig versjon som hyllet Thomassen på sin beste måte. De avsluttet også med en nydelig versjon av «Mitt hjerte alltid vanker» – som viste fram korets store styrke - som er gode enkeltstemmer, samklang og lek med dynamikk.

Tradisjonsrik allsang

Konserten mest sjarmerende innslag var da de unge medlemmene i Tverrelvdalens skolekorps slo an tonene til «We wish you a merry christmas» og den svenske klassikeren «Tomtarnas julnatt».

Formatet på konserten har vært så å si det samme siden 1993 og fungerer på ypperlig vis med å mane fram den gode gamle julestemningen blant byens befolkning.  I tradisjon tro ble det hele avsluttet med at publikum reiste seg og sang kraftfullt med på «Deilig er jorden», ledsaget av alle artistene.