Tirsdag 13. desember vil Nordlyskatdralen fylles med korstemmer fra både Alta Vocale og musikklinjekoret.

Debuterte i kirka

Dette blir Alta Vocales andre julekonsert i Altas nye storstue.

– Koret som jeg startet opp i september i fjor, hadde faktisk sin debutkonsert i katedralen like før jul i fjor. Det er derfor ekstra gledelig at vi også i år for lov å synge i dette store, vakre kirkerommet, som har en nydelig akustikk som er midt i blinken for kor. Denne gang har vi selvsagt litt mer erfaring, så alle sangerne gleder seg stort til å by på sin andre julekonsert etter oppstarten, sier dirigent Birger Andrè Nilsen.

80 stemmer

Han er også musikklærer på musikklinjen på Alta videregående skole, og han ville derfor også at elevene skulle få bidra til å spre julete toner under konserten.

– Musikklinjekoret har omlag 40 sangere. Det har også Alta Vocale, så det kommer til å bli veldig stor lyd når 80 stemmer stemmer i. Begge korene skal også ha hver sine avdelinger og selvsagt synge flere sanger sammen underveis, lokker Nilsen.

Julete innhold

Repertoaret vil bestå av toner som hører julen til.

– Alt vi skal synge er julesanger, men veldig variert. Vi synger nemlig både kjente og ukjente, norske og noen utenlandske julemelodier som for eksempel kommer fra Amerika. Og selvfølgelig synger vi St. Lucia, som er på sin plass 13. desember, påpeker dirigenten.

To på samme kveld

For anledningen har han også hanket med seg gode musikere.

– Lærerne på musikklinja, Nina Veshovda på piano og Svein-Hugo Sørensen på bass er med, samt landsdelsmusiker Agnieszka Orlowska som spiller i Ensemble Noor. Hun spiller som kjent bratsj. Vi kjører i år to konserter på samme dag. En tidlig på kvelden og en litt senere og begge vil inneholde det samme og være like gode, lover Nilsen.