– Jeg føler meg lurt trill rundt av kommunen

Familien er rystet etter at Joar ble fratatt syv timer personlig assistent.

ILLE Å MISTE HJELP: Joar Eira Rasdal trenger brukerstyrt personlig assistent for å fungere i hverdagen, men nå har kommunen bestemt seg for nesten en halvering av assistenthjelpa. Nå ligger Joar på sykestua i bygda, etter et besøk på UNN i helga.   Foto: Astrid Rasdal kemi

pluss

Joar Eira Rasdal havnet selv på sykehus etter at beskjeden kom og er svært preget og medtatt av det som har skjedd den siste tiden. Joars søster Astrid Rasdal Kemi er selv avdelingssykepleier ved sykestua i Kautokeino. Hun sier hun er skremt over at ansatte i kommunen uten helsefaglig bakgrunn foretar vurderinger av folk som trenger hjelp. Hun sier det er tungt å måtte kjempe mot egen arbeidsgiver, for at broren skal få den hjelp han har krav på.