At Alta Motor skal rive nesten alt de har av bygg for å sette opp et moderne bilbygg, bør være kjent. Likeså at Harila er i gang med en større utvidelse for å få større verksted og mer utstillingsplass til Volvo.

Nå kaster også den tredje av de store, Alta Motorsenter, seg på. Ole Steinar Østlyngen har tre generasjoner med bygg klistret sammen. Nå skal han utvide og bygge om frontfasaden slik at bilbygget får ett felles arkitektonisk uttrykk, viser tegninger Altaposten har fått tak i.

SVENSK KRYPINN: Volvo får helt nye utstillingslokaler og gjengen på verkstedet får en helt ny hverdag når dette bygget står ferdig hos Harila. Foto: RIB inord

Femte byggetrinn

– Vi fjerner saltakene på de to laveste byggene og løfter taket. Da får vi ny fasade mot Aronnesveien og bedre plass til utstilling av biler. I tillegg bygger vi om det høyeste bygget med saltak og flytter på scooterverksted og vaskehall. Det gir oss plass til tre nye bukker på bilverkstedet, beskriver Østlyngen.

Dette byggetrinnet blir det femte etter at han startet med sitt første lille bygg i Aronneskjosen tidlig på 90-tallet. Karakteristikken kråkeslott kan han ikke snakke seg fra, og gjør det heller ikke. Med en omsetning som vil krype opp mot 200 millioner i år, trenger han mer boltreplass .

– Dette har jeg drømt om i mange år, og tegningene Verte har laget er basert på mine ideer og utkast, sier Østlyngen.

SB2 starter arbeidet ganske snart og innflytting er planlagt til mai.

FEM BYGGETRINN: Fasaden på kråkeslottet til Alta Motorsenter strammes kraftig opp. Saltakene skal bort og det skal inn mer glass. Foto: Astrid Krogh

Tregere enn forventet

Hos Alta Motor står byggeplanene litt i stampe. Det er uklarhet rundt hvordan matbutikken skal plasseres i forhold til E6 og bilforretningen som gjør at byggeprosessen ikke har den framdriften som daglig leder Rolf Gunnar Pedersen hadde håpet på.

NYBYGG: Bunnpris kryper helt opp mot E6, med parkering på taket til den nye bilforretningen til Alta Motor. Foto: Haldde arkitekter

– Men vi tror vi skal komme i mål med kommunen i løpet av året, og håper på byggestart til våren, sier han.

Hos Harila har Byggmester Geir Svendsen såvidt kommet i gang med å utvide bilforretningen med 960 kvadratmeter.

– Kundene vil merke en radikal endring i våre lokaler. Mye av utvidelsen går til nytt og moderne verksted, men også avdelingen for Volvo får nye arealer, sier daglig leder Leif Rasmussen.

Søker tilflukt i Kåfjord

Sammen går de tre største bilforhandlerne også svanger med planer om helt nytt bygg til Alta Biloppretting. Det er muligheter for å bygge på nabotomta til Alta Motorsenter, men det vil helst ikke de to andre aktørene. Trioen har fått opsjon på tomt på Aronnes industriområde, men den er sannsynligvis for liten.

TILFLUKT I KÅFJORD: Mens Ole Steinar Østlyngen, Rolf Gunnar Pedersen og Leif Rasmussen diskuterer hvor Christoffer Walseth Vestvold og hans kolleger på Alta Biloppretting skal være i framtiden, leier de seg midlertidig inn i Kåfjord. Foto: Vidar Kristensen

Alta Biloppretting skal ut av lokalene i Alta sentrum i februar.

– Vi har kjøpt oss litt tid ved å leie oss inn i opprettingsverkstedet til Bengt Haugen i Kåfjord, opplyser Pedersen.