– Jeg vokste opp med en skepsis til Høyre

Marianne gikk fra å tro at Høyre kun var for millionærer til lynkarriere og topplass.

AMBISJON: Marianne Haukland er gruppeleder i kommunestyret og andrekandidat for Høyre i stortingsvalget. Hun har klare politiske ambisjoner, både på egne og Høyres vegne, men sier at hun må trives med med politikk for å fortsette. Den dagen politikken ikke føles spennende og blir et ork er det slutt.  Foto: Jarle Mjøen

pluss

Marianne Haukland (27) var et ukjent navn i Alta-politikken før valgkampen 2015. I dag, litt over ett år senere, har Finnmark Høyre gjort henne til andrekandidat på Høyres stortingsliste. Selv utelukker ikke hun at Høyre kan gå ut av valget med to representanter fra Finnmark, men innrømmer at det er langt mer sannsynlig at debuten på Stortinget vil komme som vararepresentant.