– Jeg mener Geir Ove Bakken snakker usant når han sier han ikke vet noe om problemene med kaibygginga på Mikkelsby, sier talsmann for bygdelaget på Årøya i Karl Rødbergs feriefravær, Roger Olsen.

Olsen sier han er rystet over det han mener er Geir Ove Bakkens ansvarsfraskrivelse i spørsmålet om kommunikasjonene til og fra Årøya, mens fergeleiene bygges ferdig.

Olsen mener fergekaia på Mikkelsby neppe står ferdig før påske. Han spør seg hvilken planet hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken befinner seg på når han i Altaposten i går hevdet han ikke er kjent med hva som skjer i byggesaken. Og bare henviser til administrasjonen i fylkeskommunen.

– Snakker ikke usant

– Bygdefolket på Årøya tror ikke på at han ikke kan ha hørt om leirproblemene på Mikkelsby, og skulle det være slik at øverste politiske ansvarlige for samferdselssektoren i Finnmark ikke er orientert om situasjonen fra sin egen administrasjon, ja, da spøker det vel for mistillit til administrasjonen og en anmeldelse for tjenesteforsømmelse, sier Roger Olsen på vegne av årøybeboerne.

– Jeg snakker ikke usant, jeg har hatt møte med administrasjonen i morges, og jeg synes administrasjonen skal svare på det som skjer. Det er ingen grunn til å unndra noen opplysninger her. Jeg forstår at mange er bekymret for det som skjer på Mikkelsby og tidsplanen er nok noe endret, sier Geir Ove Bakken.

En mellomløsning

Skipper på ferga Skaget, Arvid Arild, som for tiden ligger virksomhetsløs ved kai 100 meter fra det nye fergeleiet på Kongshus, sier han er forundret.

– Jeg er forundret over at ikke fylkeskommunen vil bruke Skaget, i det minste til persontrafikk nå mens innkjøringen av MS Årøy og de nye fergelemmene foretas. Det virker som om administrasjonen på fylket og politikerne også er helt låst og for enhver pris skal la være å bruke gammelferga. Vi er hyret av fylkeskommunen til en permanent løsning er på plass, men det er jo ikke slik ennå og skoleungen fra Årøya fraktes stadig i åpen båt. Samtidig har Boreal etter hva jeg er blitt fortalt, gitt beskjed om at de ikke går ordinær rute hit til Årøya før fergeleiet er ferdig, sier han.