Påtroppende festivalsjef for Alta Soul & Blues Festival, Mathias Sønvisen Moe, er storfornøyd med å slippe Kurt Nilsen som første bekreftede artist til festivalen 2017.

– For alle

– Han har faktisk spilt på bluesfestivalen tidligere, men det er mange år siden da festivalen ble arrangert i sentrum. Han har aldri spilt på Breverudmyra hvor det hele har gått av stabelen de siste årene, og det kommer garantert til å bli en bra affære, mener Sønvisen Moe.

Han tror Kurt Nilsen, som i flere år ble omtalt som Idol-kurt etter at han vant Idol-finalen i 2003, vil favne bredt.

– Han skriver låter som jeg tror favner bredt, så dette er en artist som alle i alle aldere garantert vil sette pris på, sier festivalsjefen.

FØRSTE BOOKING: – Dette er en booking som vi er meget stolt over å ha fått til - som første store oppgave som ny festivalsjef, sier Mathias Sønvisen Moe. Foto: Arkiv

Nye låter i bagasjen

Han opplyser at konserten med Nilsen i Bossekop vil ta publikum med på en musikalsk reise gjennom hele hans karriere.

– Her blir det ballader, country og dampende rock. Med seg på scenen har han noen av Norges mest anerkjente musikere. De er alle klare for å lage feststemning for bluesens publikum. Slik jeg har forstått det så kommer han med et nytt album i februar og således så er dette en meget god booking, for da er han veldig aktuell i og med at han skal servere masse nytt materiale, påpeker Sønvisen Moe.

Håper på nye hits

Artisten selv håper han har laget nye hitlåter når han står på scenen under festivalen.

– Å få spille for publikum er alltid den største drivkraften min i den jobben jeg har. Jeg gleder meg enormt til å reise ut på en stor og omfattende sommerturné igjen, og vise folket hva vi har jobbet med. Det blir en fin samling av gamle hits og forhåpentligvis nye hits.Vi håper å gi publikum en skikkelig festkveld, en feiring med gode venner - eller en musikalsk frikveld sammen med den du er aller mest glad i. Aldri har jeg vært mer gira på å komme ut å spille, aldri har bandet vært bedre - og aldri før har jeg hatt en settliste som jeg har vært mer stolt over. Dette blir så skøy, melder Kurt Nilsen selv.

– Vi gleder oss enormt til å se Kurt og bandet hans opptre. Han er uten tvil en av Norges beste musikere, avslutter Sønvisen Moe.