Det var søndag formiddag daglig leder Paul Nielsen ble oppringt fra alarmsentralen om et mulig innbrudd ved apoteket hans i Alta sentrum.

– Jeg dro selv bort for å utelukke at det ikke var falsk alarm. Da jeg kom frem, ser jeg at vinduet er knust og en person oppholder seg på innsiden av butikken, forteller Nielsen.

Nielsen tar med en gang kontakt med politiet, men på grunn av et pågående oppdrag må han vente.

På Twitter meldte politiet etter kort tid at melder ble truet med vinflaske. Heldigvis var vekter raskt på stedet.

– Det opplevdes som en dramatisk hendelse og man er ikke vant til å se at folk blir pågrepet. Et lite basketak oppsto og personen som hadde vært i butikken ble lagt i bakken av Securuitas, forteller Nielsen og medgir at han er overrasket over at noe slikt skal skje på en søndag formiddag.

Tyvgods kommet til rette

Gjerningspersonen skal ha forsøkt å få med seg en rekke legemidler fra apoteket. Nielsen forsikrer at ingen av legemidlene har havnet på avveie.

– Alt tyvgodset har kommer til rette og vi har full kontroll, sier han.

– Hvordan blir dagen din videre nå?

– Vi brukte store deler av søndagen på å rydde opp og vaske. Nå gjelder det å få kontakt med forsikringsselskapet og prate med de ansatte, sier Nielsen og sier at de vil holde åpent som vanlig.

Innbruddsraid

Politioverbetjent og seksjonsleder Steinar Aas Andersen ved Alta lensmannskontor forteller til Altaposten at de har pågrepet en mannsperson i 30-årene etter innbruddet ved Apotek 1. Mannen settes også i sammenheng med et tyveri fra Narvesen.

– Han er tatt for bruk av narkotika, samt grovt tyveri fra apoteket og Narvesen, sier Aas Andersen.

Mannen sitter nå i politiets varetekt.