Det var ved firetiden lørdag ettermiddag at leder Kai Bjørkli i Alta skiskytterlag og Arnt Gustav Isaksen i Alta kommunes avdeling for miljø, park og idrett fikk beskjed om at det hadde vært innbrudd i to bygg på skianlegget i Kaiskuru.

– De hadde knust vindu begge steder, og har nok kommet seg inn på den måten. I det kommunale bygget var også samtlige dører brutt opp med makt, selv de som ikke var låst. I tørrgarasjen hadde de hentet spett og slegge, og deretter banket seg inn på verkstedet mitt og hentet en skjærebrenner, sier Isaksen.

– De har hatt et mål

Derfra har kjeltringen(e) tatt seg opp til skiskytterbua på stadion. Og med skjærebrenneren har de brutt seg inn i våpenskapet til skiskytterlaget.

– Det er ikke helt klart hva som har skjedd, eller hva de har lett etter. Om de først har sett våpenskapet, og derfor gått til verkstedet for å hente skjærebrenner, sier Isaksen.

– Det virker uansett som at de har hatt et mål. legger han til.

Bjørkli forteller til Altaposten at det er tatt to våpen fra skiskytterlagets våpenskap.  Flere skap har blitt brutt opp.

– Vi vil gjerne ha våpnene tilbake. Vi er helt avhengig av dem for at klubben skal kunne drives, sier han.

– Totalt så snakker vi nok om at verdier for rundt 50.000-60.000 kroner er ødelagt, våpnene i seg selv koster nok ti til tolv tusen kroner stykket sier Bjørkli og medgir at det er både trist og trasig.

POLITET PÅ PLASS: Betjenter fra Alta lensmannskontor var mandag morgen på plass for å undersøke åstedet. Foto: Kita Eilertsen

Prøver å få oversikt

Isaksen og avdelingsleder for park og idrett, Per Erik Bjørnstad, var mandag morgen tilbake på skianlegget for å få oversikt over situasjonen.

– Vi ser at de har vært i de fleste delene av bygget.

– Vet dere om det er snakk om store verdier?

– Jeg vet ikke hva skiskytterne har av våpen i sin garasje, men for min egen del ser jeg at vi har mistet alt som er av skrumaskiner og verktøy. Men det blir bare småtterier i verdier, for bare dørene som de har ødelagt er det snakk om sikkert 100.000 kroner, sier Isaksen.

– Det vi prøver å gjøre nå er å få en oversikt over hva som er ødelagt og hva som er tatt bort, sier Bjørnstad.

Flere tyverier

Politioverbetjent og seksjonsleder Steinar Aas Andersen sier til Altaposten at de per i dag ikke har noen mistenkte i saken.

– Vi har gjort åstedsundersøkelser og vi setter innbruddet i forbindelse med tyveriet av en Toyota Carina i helgen. Avstanden mellom de to lokalitetene er bare noen hundre meter, sier Aas Andersen til Altaposten.

– Alle personer som har observert denne bilen i helgen og/eller vært i området ved skianlegget er vi interesserte i å prate med. Vi synes ikke noe om at våpen skal være på avveie, legger han til.

Den fornærmede som fikk bilen frastjålet sier til iFinnmark (krever innlogging) at han oppsøkte «mannen som ikke kan straffes» etter at bilen ble borte. At han er mistenkt i saken mener Aas Andersen er en misforståelse.

– Vi har ingen mistenkte i saken, heller ikke han, avslutter seksjonslederen.