2. og 3.klassingene som går musikklinjen på Alta videregående skole skal by på de folkekjære låtene til Knutsen & Ludvigsen under årets Trubadurfestival.

– Alle har et forhold til dem

I dag tidlig starter de 14 elevene å øve på flere av Knutsen & Ludvigsen-låtene, som ofte betegnes som morsom og absurd underholdning for både barn og voksne.

– Knutsen & Ludvigsen har sikkert laget mellom 80 og 100 låter, så vi har brukt litt tid på å plukke ut hva elevene skal og vil spille. Det som er kult er jo at minst tre generasjoner nordmenn har et stort forhold til denne duoen, sier musikklærer Einar Leinonen.

Masse konstellasjoner

Konserten blir en del av viseløypa, som går av stabelen fredag i uke 45.

– I flere år har musikklinjeelevene vært en del av viseløypa og det har alltid vært smekkfullt på disse konsertene, og det regner vi med det blir i år også, håper Leinonen.

Nå skal elevene øve i tre uker før det hele skal synges fram på Studenthuset.

– Konserten blir å ha en varighet på omlag 45 minutter og inneholde 12-13 låter. Elevene skal opptre i masse ulike konstellasjoner – som er fra duo til store grupper. Mye skal bestemmes denne uken ettersom vi fremdeles er i arrangeringsmodus. Og, det blir selvsagt også noen overraskelser underveis – som det alltid bruker å bli med denne kreative gjengen, lover Leinonen.

17 år gamle Bilal Saab fra Hasvik, som blant annet skal synge låten «Dum og Deilig», tror alle har et forhold til Knutsen & Ludvigsen.

– Alle sang vel noen av låtene deres da de var små og jeg har selv vokst opp med flere av sangene, så dette har jeg fått inn med morsmelka. Det blir derfor ekstra morsomt å få fremføre noen av disse. Selv om flere av melodiene også er typiske barnesanger, så er de faktisk ganske så vanskelige å synge, sier Saab, som overbeviste stort med sin sangstemme da han sang med det nye altabandet Northkid under Aronnesrocken i august.

– Høres norsk ut

En av elevene som dog ikke har noe forhold til de folkekjære låtene, er 17 år gamle Angelika Podyma som har vokst opp i Krakow i Polen.

– Jeg flyttet til Kjøllefjord for ti år siden og har selvsagt ikke noen kjennskap til Knutsen & Ludvigsen, ettersom jeg trådte mine barnesko i Polen. Av det lille jeg har hørt så langt, så tror jeg heller ikke det finnes noe slags polsk svar på deres musikk. Det jeg kan si er at det høres veldig norsk ut. Det er fine låter og for meg blir mye av jobben og utfordringene å øve på uttalen til flere av ordene i tekstene, sier Podyma, som går sist året på musikklinjen.