Karl Helge Vannebo og Sisa har stått bak det fargerike prosjektet «Vi maler kongen», helt siden Sisa-sjef John Tore Martinsen fikk ideen i 2012. Helt tilfeldig var han innom Vannebo som var i full gang med en kongeportrett, like etter en inspirerende og inkluderende nyttårstale.

– En hyllest

– Det er en hyllest til Kong Harald. Vi ønsket rett og slett å hedre han – og resultatet ble 40 malerier som alle er presentert i boka. I tillegg er den fylt opp med bilder av en prosess og et prosjekt som har vært utrolig artig, sier Vannebo.

Det er Birgitte Lund som har skrevet og designet boka, i tillegg til at en hel skokk med fotografer har bidratt underveis. Kanskje ikke så rart ettersom Sisa har vært på farta med hurtigruta og har gjestet både Oslo rådhus, Tønsberg og Holmenkollen. De har skapt liv og røre rundt seg i disse årene.

Fikk se utstillingen

Kongen fikk selv se utstillingen på Alta lufthavn i forbindelse med fiske i Altaelva.

– Det satte vi stor pris på, men han takket nei til å svinge penselen selv, sier «Kleggen», som erindrer kommentaren fra Hans Majestet: « – Oi, såpass!».

I boka er det også blitt plass til bedriftsbesøk de var på underveis med maleprosjektet. Alle stilte opp for å støtte prosjekter.

FIKK SE KUNSTEN: Karl Helge Vannebo var i fullt kongekostyme da kong Harald stakk innom utstillingen på Alta lufthavn. Foto: Privat

Bare 20 bøker

Vannebo forteller at både malerier og bøker vil være til salgs.

– Vi har foreløpig bare trykket 20 bøker, ettersom vi trenger bestillinger for å komme i gang, så det kommer an på etterspørselen. Kanskje det legges ut en bestillingsprotokoll. Det som er helt sikkert, er at vi sender en bok til slottet, sier penselsvinger Karl Helge. Han forteller også at maleriene er til salgs, men der er håpet på at noen kjøper hele samlingen.