Samarbeidslaget til Øksfjord, Sørøy Glimt og Burfjord (BØS) ble i helga kretsmester i smågutter 7er i Troms. For vel en uke siden ble mange av de samme spillerne kretsmestre i Finnmark da de vant kretsfinalen i Vestre Jakobselv.

– Selvfølgelig er det morsomt å bli historiske. Mange av våre spillere opplevde i fjor tap på både 15-0 og 20-0 noe som gjorde noe med motivasjonen. Vi måtte bruke tid på dem og forklare at ting vil bli litt bedre når de blir et år eldre og at de ikke måtte gi opp. Årets sesong har vært en fin opptur og selvfølgelig er vi stolte, sier trener Luke Patterson fra Øksfjord IL.

Fylkesprofil

Årsaken til at de stilte lag i to kretser er at det nettopp er et samarbeid på tvers av fylkesgrensene. Ingen av klubbene følte de hadde et forsvarlig antall spillere til å stille egne lag i den lokale 7er-serien. Nærmest var Burfjord som totalt har hatt ni spillere tilgjengelig, men de har i løpet av sesongen fått hjelp fra fem Øksfjord-spillere og en fra Sørøya.

– Finnmarkslaget som i utgangspunktet har bestått av seks fra Øksfjord og tre fra Sørøy Glimt har fått hjelp fra totalt fire burfjordinger i løpet av sesongen, sier Patterson.

Det betyr at laget som vant i Finnmark har hatt større finnmarksprofil enn laget som vant i Troms.

– Jeg kan innrømme at vi var veldig spente før sesongstart om man ville få en slik gruppe til å fungerte som et lag, men det har vi absolutt fått til, sier Patterson.

Utvidet «familien»

Han forteller at samarbeidet har gitt mer enn sportslig suksess.

– Både før og etter den første kampen de spilte i lag var de veldig beskjedne og det var helt stille i garderoben. Stille var det absolutt ikke i Burfjord  i helga eller i bussen hjem fra Vestre Jakobselv sist helg. Så spillerne er blitt en fin vennegjeng som tør å slippe seg løs og gruppa har etter hvert blitt veldig sosial, sier han og fortsetter:

– Og det gjelder ikke bare spillerne. Også foreldrene har knyttet kontakter og er blitt en fin familiegruppe. Da Burfjord arrangerte KM i Troms i helga var det med nybakte kaker levert fra Øksfjord og flere fra vår klubb jobbet dugnad for Burfjord, sier han.

– Historiske

Vidar Johnsen i Finnmark fotballkrets har undersøkt saken med sine kolleger i både Troms- og Finnmark fotballkrets og har ikke klart å finne andre som har gjort det samme som «BØS» har klart i smågutteklassen denne sesongen.

– Hverken Helmer Birkely og Paul Erling Andersen hos oss eller Jo Are Vik i Troms har hørt om dette før. Så de somhar blitt kretsmestre i begge kretsene har nok skrevet historie, sier Johnsen.