I dag kan den engelske versjonen av boka «Liverpoolkapteiner» kjøpes på nettstedetet Amazon og hos britiske bokhandlere. Boka er skrevet av Ragnhild Lund Ansnes fra Alta som har kommet tett innpå 16 tidligere LFC-kapteiner, inkludert Steven Gerrard, Ian Rush og Robbie Fowler.

– Jeg har lært meg å ikke ha for store forventninger, men selvfølgelig er jeg spent på hvordan boka blir mottatt av både bokhandlere og folket, sier hun til A-sporten.

Ny bok betyr nye signeringsbesøk hos bokhandlere. Den ene av dem blir trolig mer spesiell enn de andre.

– Det har seg sånn at kjæresten til Ian Rush, den irske superstjernen Carol Anthony (gründer, sanger og modell, red.anm.), har sagt at hun skal lage et event for meg i Dublin. Hun har blant annet invitert det som kryper og går av fotballjournalister. Hun har også skrevet om boka mi på twitter der hun har mange tusen følgere. Det er helt fantastisk å ha slike folk med på laget, jeg er bra heldig, sier hun.

Nysgjerrig Pearce

Den første boka hun fikk fra trykkeriet måtte hun gi til Liverpool Echo-journalist James Pearce, Han har tilfeldigvis har en datter som går i samme klasse som Lund Ansnes`datter. Om han liker boka kan det gjøre noe med salget.

– Han er den journalisten som er tettest på klubben og den desidert mest siterte journalisten verden over når det gjelder Liverpool fotballklubb. Han spurte om han fikk lese boka og om han kunne skrive om den. Jeg er spent på hva han synes, men for meg var det veldig stort at han faktisk hadde lyst å lese den, sier forfatteren

Drahjelp på twitter

Men det er ikke bare Anthony og Pearce som bidrar til at boka kan bli en salgssuksess. Det samme gjør flere av Liverpool-stjernene som er blant de 16 kapteinene boka omhandler.

– Jeg håper og tror det hjelper at profiler som Robbie Fowler og Jamie Carragher også har nevnt bokutgivelsen for sine følgere på twitter, sier hun med et smil og legger til:

– Jeg har noen hundre tusen i lån på denne utgivelsen og har i tillegg tatt med meg hele familien til England et år for å satse alt på dette prosjektet. Så selvfølgelig er det kjedelig om man ikke lykkes.

I tillegg til at hun vil bruke mye tid på markedsføring av boka er hele familien engasjert i hotellet de vil åpne i byen sammen med et vennepar.

– Vi skulle åpne i oktober, men ting tar tid. Nå er derimot de fleste godkjenningene på plass, men vi har mye jobb med selve bygget før vi kan åpne. Så selv om vi håper på desember så har jeg mest tro på at vi ikke kan åpne før i januar/februar.

– Den litterære stemmen

Historiene i boka vil norske lesere kjenne igjen fra den norske versjonen, men likevel er mye endret.

– Jeg har skjønt hvor vikitg det er å være tilknyttet et engelsk forlag som kjenner markedet. Det er utfordrende nok å finne den litterære stemmen på norsk. Enda verre er det for meg å fortelle det hele på engelsk selv om alle intevjuene er gjort på engelsk, sier hun og legger til:

– Faktisk har forlaget satt tre av sine beste menn på dette prosjektet i sommer. Etter at min oversetter hadde gjort sin jobb har disse guttene jobbet med å spisse og pynte på språket. Det viser at forlaget har veldig stor tro på boka noe som selvfølgelig er betryggende og det er naturligvis godt å høre at forhåndsbestillingene fra bokhandlerne har vært bra.

Ser videre

Nå som boka er utgitt på engelsk blir det også enklere å nå nye markeder.

– Nå kan vi sende ut den engelske utgaven til nye markeder og den jobben har startet. Vi ser for oss blant annet det australske markedet der fotballinteressen har tatt seg veldig opp de siste årene. Også det amerikanske markedet er spennende sammen med blant annet Malaysia og Thailand. Og vi jobber allerede mot Sverige, Finland og Brasil. At Liverpool har to store brasilianske stjerner i Coutinho og Firmino gjør at klubbinteressen er stor også der, sier hun.

I forkant av hjemmekampen mot Manchester United 17. oktober blir det en ekslusiv happening med spesielt inviterte hos den største bokhandleren i Liverpool. 23. oktober er hun på plass på en av de største bokhandlerne på kjøpesentret Liverpool One og har da med seg flere av de legendariske LCFC-kapteinene.

– Det blir noen spennede uker framover nå. Jeg gleder meg veldig, sier Lund Ansnes som kommer til Alta 8. november hvor hun blir å treffes på Ark bokhandel i Amifi

– De neste månedene skal brukes i Storbritania, så det blir mitt eneste besøk hos norske bokhandlere. Jeg håper mange altaværinger stikker innom for en prat, sier hun.