De tre eierne av hotellet ved golfbanen på Kvenvikmoen ønsker å selge hotellet, og har satt en salgstakst på 13 millioner kroner på bygningen.

– Vi synes timingen for å forsøke et salg er fornuftig, for i løpet av året går to kontrakter på langtidsutleie ut, sier styreleder og eier av 40% i Kvenvikmoen AS, Odd Magne Aleksandersen, til Altaposten.

De to andre eierne er Rolf Harila og Kristin Nilsen Harila, begge med 30 prosent hver.

Siden E6-byggingen startet i Kvenvik i 2011 har hotellet hatt gode tider. Hotellet med 23 rom har vært fullbooket i lange perioder, først med personell fra Istak, deretter fra LNS. Nå i høst har hotellet i tillegg leid ut rom til personell fra et utleiefirma som betjener Griegs slakteri.

Mye høyere standard

– For å kunne holde på med langtidsutleie har vi vært nødt til å oppgradere anlegget mye. Blant annet er mange av rommene blitt oppgradert med toalett og dusj. Anlegget holder mye høyere standard enn da vi kjøpte det i 2006, påpeker Aleksandersen.

Det gamle HV17-hovedkvarteret i Alta ble solgt for 5,5 millioner. Kjøpesummen var lånte penger, og også en del av utbedringene er foretatt med lånte penger. Ved nyttår hadde Kvenvikmoen AS derfor 7 millioner i gjeld og 2 millioner i egenkapital.

Et salg til 13 millioner vil gjøre at eierne berger pengene sine, og vel så det.

– Vi vet ikke hva markedet er villig til å betale, men ser gjerne at vi får opp mot 15 millioner for anlegget, sier Alekandersen.

Det betyr i så fall at verdien nær tredobles i forhold til kjøpesummen for ti år siden.

Inn med linjebyggere?

– Det fins mange ulike bruksområder for bygget. Man kan for eksempel drive med langtidsutleie til entreprenører, slik vi har gjort. Nå kommer jo den nye kraftlinja, og da vil entreprenøren ha behov for et sted å innkvartere arbeidsfolk. Det kan også brukes til turisme, eller som en helseinstitusjon, fastslår Aleksandersen.

På de ti årene med drift er samlet overskudd for Kvenvikmoen AS en knapp million kroner. Bygget ble reist i 1970, og renovert i 2012.

Alta Golfklubb leier i dag deler av anlegget, og er interessert i å fortsette som leietaker også med nye eiere. Hvis det ikke går, foreligger det løse planer om å bygge noe eget i nærheten, eventuelt bruke annekset som er i klubbens eie.

Aleksandersen sier de har vært kontaktet av potensielle kjøpere, men valgte likevel å foreta et offentlig salg.

– Vi hadde lyst til å se hva markedet er villig til å betale, begrunner Aleksandersen.