I år skal Skinny Days sørge for stemning 17. desember på City Scene når festivalen Prosjekt Z arrangerer «Førjulsfezten».

Bipolar og melankoli

– Førjulsfezten ble for første gang arrangert i fjor og det var en stor suksess. Kombinasjonen av stemningsfull musikk og gamle kjente så ut til å være kjærkomment blant Altas befolkning. Mange bor utenbys og kommer hjem til jul. Førjulsfezten ble en fin arena for å møte alt av kjentfolk på én og samme plass, sier  arrangør Mathias Sønvisen Moe.

Han forteller at Skinny Days, som er booket til å underholde sin musikalske identitet, kan beskrives som bipolar, der de kombinerer hard klubbmusikk med skandinavisk melankoli.

– Med sitt spesielle lydbilde har de i løpet av kort tid opparbeidet seg solide tall på strømningstjenester. I 2015 slapp de låten, som etter hvert ble en hit, «If I Was A Sailor» og den slo umiddelbart hardt fra seg. I skrivende stund har låten nesten tre millioner avspillinger på Spotify, opplyser han.

– Fantastisk sceneshow

Bandet slapp også nylig låten «Home», som er ofte å høre på diverse radiokanaler i det ganske land og den vil om kort tid bikke et sjusifret antall streams på Spotify alene. Bandet som består av kameratene Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad, startet sin musikkariere som låtskrivere og produsenter for andre artister. De har blant annet laget musikk for og med Julie Bergan, SVAL, Omvr og Ylvis brødrene. Dette har de gjort med stor suksess og låtene de har lagt sin «touch» på har over 35 millioner avspillinger på Spotify.

– Personlig er det lenge siden jeg har kost meg like mye på en konsert som jeg gjorde da Skinny Days besøkte Alta i vinter. Bare synd det ikke var ett større publikum. Gutta har et fantastisk sceneshow og leverer musikk av høy, høy kvalitet, mener Sønvisen Moe.