Sametinget og sametingsråd Silje Karine Muotka fikk i går hard medfart fra både Nussir-direktør Øystein Rushfeldt og Kvalsund-ordfører Terje Wikstrøm etter at Altaposten kunne fortelle at nye brev var sendt til utenlandske investorer. Ifølge Rushfeldt med gale opplysninger til selskapet Baker steel.

Natur og ungdom går i forsvar for Sametingets handlemåte.

– De bommer kraftig når de kritiserer Sametingets oppførsel i Nussir-saken. Det er Nussir som vil drive med ekstrem aktivitet, fastslår kampanjesekretær Bendik Hugstmyr Woie.

Miljøvernsorganisasjonen mener Rushfeldt og Wikstrøm viser manglende forståelse for urfolks rettigheter.

– Det er ikke slik at lokaldemokratiet i Kvalsund kan stå over den internasjonale urfolkskonvensjonen. Gruveprosjektet kommer til å ha katastrofale følger, både for reindriftsnæringa som får ødelagt sine flytteveier av anleggsveiene til gruveprosjektet. Det strider mot rettighetene samer har til å kunne drive med reindrift, mener Hugstmyr Woie.

Natur og ungdom mener mobbepåstandene ikke holder vann.

– Man kan ikke la seg overraske over at sSametinget aktivt motarbeider et prosjekt som har så katastrofale følger. Rushfeldts selskap vil dumpe 30 millioner tonn giftig gruveavfall i Repparfjord. Det gjør Sametingsrådet helt rett i å motarbeide, mener Hugstmyr Woie.