Brukerne av Bossekopveien har vært ualminnelig tålmodig. Ny overvannsledning betyr utsettelse av åpningen til oktober.

– Vi har også koblet på overvannsleding fra Midtbakken til anlegget, og dette var ikke med i de opprinnelige planene, forklarer Jan Eirik Eilertsen i Alta kommune.

Det er lagt ned ny avløps- og overvannsleding fra Skaialuft til Tollevikveien som er koblet til det eksisterende anlegget.

Ny kloakk

Det er også lagt ned ny kloakkledning på strekningen fra Breidablikk til Tollevikveien. I tillegg ble det ønskelig å få overvannet fra samme strekning inn i overvannsanlegget.

– Overvann fra Midtbakken har til nå gått direkte til kloakkanlegget og det var ikke ønskelig å drive å rense på store mengder med overvann, sier han.

Ny overvannsledning

Det var Odd Mathisen AS som la ned den nye kloakkledningen. Senere har Anlegg Nord As blitt leid inn på timer for å grave ned overvannsledning på samme strekning.

– Om ingenting uforutsett skjer, er vi ferdige her før asfalteringa starter i begynnelsen av oktober, sier Vidar Westgaard, maskinkjører for Anlegg Nord As.

Fortsatt stengt

Den varslede stenginga av veien har med dette tilleggsarbeidet blitt utsatt. Veien måtte stenges da det raste ut store steiner fra moreneryggen på øversiden av veien og skulle etter planen åpnes igjen for trafikk 20. august.

– Åpninga ble først utsatt til  23. september, men nå ser det ut som vi ikke får åpnet veien før tidligst i andre uke av oktober. Vi har bestilt asfaltering av gang- og sykkelveien til 7. oktober, forteller Eilertsen.

Gjenstående arbeider

Selv om veien åpnes for trafikk vil det gjenstå en del arbeid med å ferdigstille gang- og sykkelbanen. Det skal blant annet settes opp støttemur.

– Dette er arbeid som kan gjøres selv om veien er åpen for trafikk, sier Eilertsen.