Oppveksten til TV2-aktuelle Kristoffer Karjalainen var ingen dans på roser.

19-åringen som er med videre i TV2s musikkkonkurranse, «The stream», forteller at oppveksten i Alta var preget av mobbing i skolehverdagen.

Var langt nede

Låten han fremførte og gikk videre med på «The stream» sist fredag, forteller mye om hva han har slitt med i alle år.

– For de som ikke så på sendingen, fremførte jeg min egenkomponerte låt «Raging Storm» som selvsagt kan tolkes fritt, men min personlige mening med teksten handler om meg selv og hvordan det er å slite i hverdagen. For jeg har slitt i mange år og var veldig langt nede store perioder for noen år siden. Det er det teksten handler om for meg, sier 19-åringen, som har tatt seg et friår som han skal vie til å skrive musikk.

– I vår var jeg ferdig med siste året på Alta videregående skole og dette året skal jeg konsentrere meg om å skrive nye låter som jeg har planer om å få gitt ut på en helt album i nær framtid, sier han.

UTESTENGT: – Hvorfor jeg ble mobbet vet jeg ikke, men jeg ble utestengt og det var ikke lett, sier Kristoffer. Foto: Reiulf Grønnevik

– Trist å tenke på at unge opplever det samme

Selv om det meste nå går på skinner, så var ikke oppveksten enkel.

– Jeg ble mobbet mye gjennom hele oppveksten. Det startet på barneskolen og fortsatte på ungdomskolen. Og det var selvsagt en veldig tung tid. Hvorfor jeg ble mobbet, vet jeg ikke, men jeg ble utestengt og det var ikke lett for en ung gutt som hadde lyst å leke med andre barn, forteller den kreative musikeren.

I dag blir han trist når han tenker på at andre barn helt sikkert også opplever noe av det han selv gikk igjennom.

– Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal si til de som mobber, for det er et grusomt trist og stort tema. Jeg vet at mange blir mobbet på skolen og jeg blir veldig nedstemt når jeg tenker på det. Men, jeg håper min historie kan gjøre det litt lettere for de som opplever mobbing tett på kroppen, for man blir eldre og en dag tar det slutt, sier han og påpeker at det for tiden går helt strålende.

– Nå skinner sola og verden har blitt et mye lysere sted.

Skrev om mobbing

Han tror at det å skrive og lage melodier gjorde han sterkere mens mobbingen pågikk.

– Helt fra jeg var liten gutt har jeg likt å synge og opptre, så jeg hadde nok uansett - om jeg ble mobbet eller ei, holdt på med å skape musikk. Men, musikken gjorde meg sterkere under den vanskelige tiden, det er helt klart. I tiende klasse begynte jeg å skrive tekster og flere av disse handlet om mobbing. Da jeg begynte på gymnaset kom jeg inn i et nytt miljø og mobbingen tok slutt. Heldigvis, sier Karjalainen som i tillegg til «The Stream» i neste uke, er aktuell med ny singel.

– Jeg vil ikke nå røpe hva den heter, men den blir tilgjengelig i alle digitale kanaler mot slutten av neste uke, forteller den unge altamusikeren, som du kan følge med videre på ferden i TV2-programmet som sendes i kveld.