Storingsrepresentant Janne S. Nordås fra Senterpartiet gjester Alta kommende lørdag og blir utfordret på aktuelle saker av lokale Senterparti-politikere.

Leder Jan Martin Rishaug mener Helse Nords forslag om reduksjon av ambulanseflytjenesten er helt uakseptabelt og har forventninger om støtte fra rikspolitikerne i eget parti.

– Senterpartiet tar sterk avstand fra å svekke helseberedskapen for befolkningen i Finnmark. Lange avstander og klimatiske utfordringer gjør at ambulanseflyberedskapen må opprettholdes, heter det i en pressemelding fra partiet.

I krisesituasjoner må pasientene raskt til sykehusene.

– Som eksempel kan nevnes Alta som har fødestue med 100 fødsler per år. Sikkerheten med å komme raskt til sykehus ved et hastekeisersnitt er avgjørende for sikkerheten til de fødende, mener partiet, som ikke tror tablering av jetfly i Tromsø eller helikoptertjeneste vil ikke gi samme responstid og trygget for pasientene som dagens ambulansefly.

Nordås sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Finnmark Sp vil også utfordre stortingsrepresentanten på utvidelsen av rullebanen på flyplassen i Alta.

– Dette er en viktig sak å få inn i ny Nasjonal Transportplan. Hvordan kan Senterpartiet på Stortinget hjelpe til for å få dette realisert, er et viktig spørsmål som transportkomiteens medlem Janne Sjelmo Nordås blir utfordret på når hun kommer til Alta til helga, opplyser Rishaug.

FÅR BESØK: Lokal Sp-leder Jan Martin Rishaug får stortingsrepresentant Janne S. Nordmo til Alta i helga. Foto: Jarle Mjøen