Sangstjernen Maria Arredondo søkte i august etter en sangpartner som hun vil synge sammen med når hun og Torstein Sødal avholder konsert i Nordlyskatedralen. Hun valgte en altalærer som duettpartner.

– Gledelig nyhet

Valget falt på Jorid Eidissen som jobber som lærer på barneskolen på Aronnes.

– Da jeg så at hun søkte etter en lokal duettpartner fikk jeg har veldig lyst å synge sammen med henne, så dette var en veldig gledelig nyhet å få, sier Eidissen fornøyd.

Ga opp håpet

Hun måtte som alle andre, sende inn en lydprøve som en slags audition.

– Jeg sendte henne en lydfil som jeg sang noen strofer på for omlag tre uker siden, og ettersom jeg ikke hørte noe, så hadde jeg faktisk gitt opp håpet. Men, i går kveld fikk jeg overraskende nok beskjed om jeg var valgt som duettpartner, sier hun.

Ingen nerver

Låten de skal synge sammen heter «Kom sommarvijnn», som i sin tid ble skrevet av Arvid Ole Jakob Hanssen. Låten ble første gang tonesatt av den nordnorske visesangeren Tove Karoline Knutsen.

– Jeg har øvd masse på  melodien og teksten sitter som et skudd, men det blir dog veldig spennende å synge den live med henne i katedralen, sier den 31 år gamle lærerinnen.

– Noen nerver å spore?

– Nei, det er jo mest på gøy og det blir bare veldig moro å få synge sammen med en så profesjonell sangerinne som Arredondo er. Jeg har ikke snakket med henne, men regner med at vi får øvd litt før det hele braker løs.

Lager egne låter

Eidissen, som er et ganske ubeskrevet blad for altaværingene, slapp sin første singel «Lille evighet» i fjor, som hun har komponert både tekst og melodi til selv.

– Jeg har alltid vært glad i å synge og lage gjerne sanger. Og når jeg får tid, så skriver jeg nye låter, så det kommer nok mer fra meg i framtiden, sier hun hemmelighetsfullt.

Konserten går av stabelen 30. september.

Dagen før har også sangstjernene en konsert i Kautokeino kirke. Sødal deltok forøvrig i Melodi Grand Prix 2008 med sangen «Eastern Wind» og giftet seg i fjor med Maria Arredondo.