Tegningene fra arkitekten er klare og byggesøknaden er sendt inn. Nå gjenstår det bare grønt lys fra Alta kommune, før et nytt overnattingskonsept står klart ved alpinbakken i Rafsbotn.

Synnøve Opgård Andersen, daglig leder for Sarvesalta Alpinsenter AS, forklarer  at «Bjørnfjell Mountain Lodge» har røtter i den norske setertradisjonen.

– Første byggetrinn av tunet består av fem enkle hytter med fire til seks sengeplasser. Andre byggetrinn er et hovedhus med 12 doble soverom og ett rom med fem senger. Målet er å kunne tilby en unik overnatting i anlegget til turister og tilreisende i aktivitetsanlegget. Selve konseptet går på å vise frem og gjenspeile setertradisjonen vi har i Norge, sier hun.

Noen vil nok sammenligne dette prosjektet med leilighetsprosjektet som ble presentert i samme område rundt 2010, og lagt på is. Opgård Andersen forsikrer at dette blir noe helt annerledes.

– Dette er første gangen vi er inne i et prosjekt av denne sorten. Vi overtok Sarves etter at det gamle prosjektet var lagt bort. Dette er samtidig et mye mindre konsept, beroliger hun.

REISELIVSKOMPETANSE: Synnøve Opgård Andersen spiller på lag med blant andre Tor Kjetil Wisløff fra Sorrisniva når Opgård-familien satser på overnatting i alpinbakken. (Arkivfoto) Foto: Magne Ek

Kortreist ferie

Vinterferien er for mange altaværinger synonymt med hyttetur til Levi i Finland. Ved å tilrettelegge for overnatting ved bakken – ski in, ski out, håper gjengen bak Bjørnfjell Mountain Lodge å få flere til å legge turen til Alta.

– Tilbudet gjør at både altaværinger og de som kommer langveis fra kan ta en helg i anlegget – sommer som vinter, sier Opgård Andersen og legger til at hun håper at også flere fra regionen vil velge Alta i årene fremover.

– I sommer har vi hatt mange tilreisende fra regionen i klatreparken. Faktisk flere fra distriktene rundt, enn fra Alta. Da er det er klart at hvis vi kan tilby overnatting, blir det både lettere og mer attraktivt å komme hit. Samtidig vil det styrke Alta som destinasjon, sier hun.

– Hvordan er konkurransen?

– Hytteovernattinger er mangelvare i Alta. Europeiske turister som kommer ønsker gjerne å bo i hytte, og vi ønsker å møte dem på dette. Samtidig skal vi tilby noe helt annet enn hotellene inne i byen. Vi kan heller ikke lene oss på at det finnes overnattingstilbud inne i Alta, hvis vi ønsker å ha gjester i anlegget vårt en helg, eller lengre, sier Opgård Andersen.

Klappet og klart

Det er fortsatt en del ting som må på plass. Men kommer kommunen med klarsignal, står Opgård Andersen & Co klare til å sette i gang med byggingen:

– Går alt på skinner, håper vi å kunne åpne hyttene til påske.