Det blir masse blåe og råe toner når Puskas åpner musikkbutikken i nye lokaler i morgen.

Ekte spellemann

Gunnar «Puskas» Schwaiger har nemlig hyret inn den eminente bluesgitaristen Daniel Eriksen for anledningen.

– Alle som kjenner og har hørt Daniel Eriksen, vet at han serverer blues av ypperste merke, så det kommer til å bli veldig kult når han skal spille live i nybutikken på åpningen som er i morgen, sier Puskas.

Eriksen vant som kjent Spellemannprisen i 2014 for albumet «Moonshine Hymns».

Fuktig åpning

Han spøker på sedvanlig vis at Eriksen er hyret inn på grunn av at lokalet har ganske så tørr luft.

– Jeg og alle som kommer innom i morgen vil ha behov for fuktige toner i nylokalet som har litt tørr luft, og ingen serverer det bedre enn Eriksen som spiller ekte, fuktig deltablues som kommer opprinnelig fra Mississippi, så han var et selvskrevet valg, ler han.

Spent på kundemassen

Han er spent på hvordan stor omsetning blir i nylokalet etter at han flyttet vekk fra gågata.

– Det å ha butikk i Parksenteret blir en ny erfaring, så det bli spennende å se om omsetningen øker eller minker.  Altaværingene vil jo alltids stikke innom, men jeg har hatt veldig mange turister innom i sommer fordi veldig mange har villet se butikken med egne øyne etter at de har sett meg på TV 2-serien «Ramm og Tørnquist redder Norge», og det har jeg selvsagt merket på omsetningen, sier Puskas.

Maler det om

Han skal også skal sette sitt personlige preg på lokalet - som er mye større enn i gammelbutikken.

– Jeg er ikke glad i hvite vegger og tak, så de skal jeg male røde og blå slik at lokalet blir mer intimt. Lokalet er mye større, og det er bra for, nå får jeg vist fram mer av alt musikkutstyret som jeg vanligvis har måttet stue vekk på lager, sier Puskas som i samme slengen arrangerer konsert med Eriksen dagen etter.

– Når vi først har en så glimrende bluesmusiker i byen, så fant jeg ut at han også må spille for folket på kveldstid, så jeg arrangerer konsert med ham på Studenthuset lørdag, skyter han inn mens han pakker opp de siste eskene av utstyr som må på plass før kundene slipper til.