Gunhild Berntsen fra Alta skal natt til søndag delta i triatlon-VM i Australia. Men da hun etter 25 timers reise landet i Australia ble hun vitne til at bagasjen, inkludert sykkelen, ikke var tatt med i samme fly som henne.

– Det er en triatlets største mareritt å miste bagasjen før et større mesterskap. Jeg hadde pakket alt triatlonutstyret sammen med sykkelen, så at den ene bagen kom etter fire dager hjalp meg ikke så mye, sier hun til A-sporten.

Hun reiser alene til mesterskapet og har derfor ikke hatt andre å støtte seg til.

Får hjelp

Til tross for at sykkelen enda ikke har dukket opp ser mesterskapet ut til å være berget.

– De på hotellet syntes fryktelig synd på meg og jeg må innrømme at jeg har felt noen tårer på grunn av all vennligheten jeg har møtt. Først ble jeg vist rundt til forskjellige butikker som selger utstyr og jeg fikk blant annet låne en våtdrakt helt gratis.  Det er ikke like enkelt å finne en sykkel som passer og som samtidig er av høy kvalitet, men nå er en Cervelo-sykkel under bygging hos en lokal leverandør. Jeg er lovt alt av topp utstyr og i morgen skal vi gjøre de siste tilpasningene, sier hun fornøyd.

–  Folk her nede ved Mooloolaba har virkelig stilt opp og stått på for at slike som meg skal få stille til start. Jeg er utrolig takknemlig, legger hun til.

Opplevelsen til den uheldige VM-deltageren har ikke gått upåaktet hen. Blant annet TV-kanalen Win News har tatt tak i saken og Berntsen kunne gjennom dem takke for all hjelpen hun har mottatt.

– Når ting nå ser ut til å ordne seg har jeg begynt å glede meg til konkurransen, sier Berntsen.

Også Martine Hoaas fra Alta stiller til start i mesterskapet. A-sporten har også tatt en prat med henne noe vi kommer tilbake til senere i uka.