Frydenbø har bokstavelig talt vind i seilene om dagen. Øksfjord-bedriften har mye å gjøre og vil i løpet av høsten utvide arbeidsstokken. Under den attraktive messa Nor-Fishing i Trondheim fikk de markedsført både bedriften og Finnmark i bransjen.

Vestre-familien sitter på 51 prosent av aksjene og har derfor styringen i selskapet som har 18 personer på lønningslista. Det innebærer at de er en gigantbedrift i Øksfjord-målestokk. Daglig leder Arne Kristian Vestre legger ikke skjul på at de har ambisjoner om å bli større de neste årene.

Arne Kristian Vestre forteller til Altaposten at det vil bli fire flere faste ansatte på bedriftens område i løpet av forholdsvis kort tid. En eller to av de som skal ansettes kommer til å være skipselektrikere. Vestre ser lyst på fremtiden.

Spår ytterligere vekst

– Vi går noen spennende år i møte ettersom det er vekst både i fiskeri og oppdrettsnæringen som er viktige næringer for vårt vedkommende. Det var positive signaler i de fleste leire på messa, sa Vestre som ble utfordret av Altaposten til å se i den berømmelige glasskula. Lokalavisa ville gjerne vite hvor mange ansatte han tror bedriften har om fem år dersom den positive trenden fortsetter. Arne Kristian er ikke fremmed for at de da kan ha 25 personer i jobb.

– Det skjer mye positivt hos oss om dagen. Derfor har vi tro på ytterligere vekst. Den største utfordringen på kort sikt er å skaffe seg langsiktige avtaler. For oss er dette med god logistikk viktig. Øksfjord ligger midt i navet i skipsleia. Men vi er også avhengig av gode kommunikasjonsløsninger på landeveien. Derfor er vi opptatte av at veistandarden må bli bedre. Jeg synes for øvrig det er positivt at fylkeskommunen legger til rette for en felles stand på Nor-Fishing, sier han.

– Hvorfor er det så viktig for dere å være til stede på denne arenaen, Vestre?

– Det handler først og fremst om å være synlige der beslutningstakerne møtes. Vårt inntrykk er at de aller fleste i næringen setter av tid i andre halvdel av august til å være med her. Neste år er det Aqua Nor og oppdrettsmesse i de samme lokalene, ettersom det er fiskeri og oppdrettsmesser annethvert år. Vi har allerede bestemt oss for å reise tilbake til Trøndelag, sier Vestre.

Plukker ut messene

Han opplyser at det stort sett er bare messene i Trondheim og en fiskerimesse som arrangeres annethvert år i Svolvær som Øksfjord-firmaet deltar på. Arne Kristian Vestre opplyser at de bruker like mye tid på eksisterende kunder som potensielle nye.  Det handler om kundepleie. De fikk med seg en god del arbeidsoppgaver. På messa får bedriften, som blant annet driver med skipsservice, også satt Øksfjord og Finnmark på kartet.