18 år gamle Lasse Ante Gaino Gaup fra Karasjok er en av flere artister som i disse dager er i studio for å spille inn en låt som skal være med på Husets Gigant-CD.

Egen poprock-låt

Han spiller inn en egenkomponert låt som han har døpt «Little Fly on the Wall».

– Dette er en låt som befinner seg i sjangeren poprock. Jeg har skrevet både tekst og melodi selv, forteller Gaino Gaup da vi traff han under innspillingen.

Det hele foregår i Klemet Anders Buljo sitt flunkende nye studio.

– Veldig kult å få være med på Gigant – og faktisk enda litt kulere er det å få være den første artisten i dette nye studioet, sier Gaino Gaup, som er med på Gigant for 2.gang.

Vil bli artist

Målet til unggutten er som alle andre unge håpefulle musikere, nemlig å slå i gjennom.

– Jeg ble i vår ferdig på videregående skole og skal jobbe ett år nå, mens jeg lager og spiller musikk, for musikk er det jeg aller helst vil drive på med på heltid. Nå skal vi holde på i tre dager med innspilling, sier den ivrige artisten.

– Framtidsrettet

Mannen bak det nye studioet gleder seg over ungdom med ambisjoner.

– Moro at Lasse er den første artisten som spiller inn i mitt nye studio, som har fått navnet Arctic Sound. Det inneholder det aller siste innen tekniske finesser – og dagen før Gaino Gaup kom hit fikk vi på plass de siste detaljene, sier Buljo.

Han forteller at Arctic Sound er veldig framtidsrettet.

– Uten å bli for teknisk i detaljene, så innehar det blant annet en miksepult som ikke finnes nord for Trondheim og den fungerer etter all forventning, så her blir det mange prosjekter med ulike artister i tiden som kommer, lover Buljo.

Tre band

– I tillegg til at det er hypermoderne, er det også god boltreplass her. Så langt er jeg veldig fornøyd med utformingen. I tiden som kommer skal det sakte, men sikkert bygges  ut, sier Buljo.

Den neste uken kommer også flere artister innom for å spille inn sine verk.

– Under Gigant har jeg ansvaret som produsent for tre band, så det blir lange dager i musikkens tegn de neste dagene, smiler den nye studiosjefen.

Studenter i opplæring

I tillegg til lange innspillingsdager, er også studenter fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) innom for å ta nystudioet i øyesyn. En av disse er Ed Vestey som skal ha opplæring i studioteknikk.

– Spennende å få være med på opplæring i et helt nytt studio og så langt så virker det veldig bra. Jeg skal jobbe sammen med Buljo som teknikker i ti dager som en del av min utdanning og praksis på LIPA hvor jeg går det siste året. Jeg tar en utdannelse innen studioteknikk, så dette er finfin praksis, sier Vestey.

Sikter mot produsentyrket

Ett av målene til Vestey etter endt skolegang, er å få jobbe som produsent.

– I starten blir jeg nok å jobbe som lærling i diverse studioer, men hovedmålet er å jobbe som produsent for ulike artister, sier den engelske studenten fra Liverpool.

Stepper inn

Når Altaposten er på besøk, holder en annen LIPA-student på med å legge et synthspor på Gaino Gaups blodferske låt.

– Jeg spiller flere instrumenter og mine to hovedinstrumenter er bass og gitar. Men, jeg spiller det meste og er derfor ofte med og hjelper ulike artister. Jeg har aldri vært i Norge og Alta tidligere, så dette er på flere måter en opplevelse for livet, sier LIPA-studenten Zak Langford mellom opptakene.