Mange har oppfatningen av denne kombinasjonen: Godt voksne tatoverte og skjeggete menn overskrevs på bråkete svarte motorsykler. En lite dykk inn i kulturen viser et annerledes bilde.

2000 samlet

Denne helgen samles nærmere 2000 motorsyklister i Svolvær i Lofoten til treff. Mange av deltakerne på hendelsen i naturskjønne Lofoten passer myten. Likevel finnes det mange eksempler på et ganske annet bilde. Karianne Heggeli Bosch fra Alta bruker ei god uke av ferien sin sammen med familien sin på MC-treffet.

– Dette har vi gledet oss til hele året og jobbet mye for å realisere. Både mannen min Stig, datteren min og kjæresten hennes ønsket å oppleve dette store treffet.

Belønning

Stig Bosch, som er en av arrangørene, sier klubben har arbeidet nesten tre år med arrangementet, som omtrent dobler hovedstaden i Lofoten sin andel av voksne mennesker denne uken.

– Vi har registrert folk fra hele Europa, til og med fra USA er her, og det er utrolig deilig å kunne se arbeidet bære frukter når folk koser seg på treffplassen midt i byen.

Midt i byen på torget mellom hoteller og kaia i Svolvær er det rigget et digert avsperret område med boder og sitteplasser. Fra en svær scene spiller et band fengende rockemusikk. Det kryr av tatoverte folk med skinnvester og håret i hestehale. Karianne sier hun var usikker på miljøet før hun ble kjent.

– For mitt vedkommende var jeg skeptisk, men nysgjerrig. Folkene i miljøet viste derimot et utrolig samhold og var svært inkluderende. Jeg har fått veldig mange nye venner i voksen alder.

Egen bike

Været er upåklagelig med strålende sol og deilig temperatur der vi dundrer forbi fjellmassivene i øygruppen overskrevs på de amerikanske motorsyklene. Karianne begynte med å sitte bakpå Stig, men ville ha egen sykkel. Nå kjører hun egen 750. Innkjøpt ifjor.

– Jeg passer ikke å sitte bakpå, er altfor offensiv. Vil ha egen for å ta del i gleden ved å kjøre.

Hun mener ekteskapet vokser med MC-interessen.

– Vi bruker masse tid sammen på dette. Det er viktig å gjøre ting sammen. Og så har vi opplevd og vært steder i Europa siden vi ble sammen.

Godt skussmål

Bakpå mammas sykkel sitter 17-åringen Kine. Også hun er kledt i svart skinn med HD-logo. Inne i hjelmen kan man skimte et lite smil.

– Man føler seg litt tøff når vi kjører her og hilser på andre motorsykler. Men jeg skal være ærlig å innrømme at jeg ble skeptisk da mamma fortalte at hun hadde truffet en type med Harley. Jeg fryktet en slik Hells Angels-type og tenkte en del på hvordan dette ville gå. Stig viste seg å være en helt fantastisk herlig fyr og nå er vi jo her. Hvilken bedre attest kan man gi,  ler hun sprudlende.