Torsdag 18. august fyrer Aronnerocken opp årets festivitas på Studenthuset med noe de har kalt «The Drum Battle». Kort forklart en trommekonkurranse hvor Altas beste trommeslager skal kåres.

Høytidelig kåring

– Vi liker nye ting og dette er noe av det som publikum vil få oppleve under årets festival. Vi skal på veldig høytidelig vis kåre den beste trommeslageren i Alta, sier Rune Suhr Berg, som er styreleder i festivalen.

Han oppfordrer ungdom i alle aldre å melde seg på.

– Vi har satt en øvre aldersgrense på 26 år og vi håper også flere av trommeslagerne som skal opptre med sine respektive band under festivalen blir med, for dette kommer garantert til å bli knakende morsomt, sier styreleder Rune Suhr Berg.

 – Jo flere, jo bedre

Han påpeker at man ikke trenger å ha spilt trommer tidligere, men at det kan være en stor fordel.

– Hvis man vil ha noe som helt vinnersjanse, så bør man nok ha spilt litt fra før, men alle som vil kan melde seg på. Vi håper på minst ti påmeldinger, men jo flere, jo bedre, påpeker han.

Dueller

Enkle regler er også oppskriften for de som skal delta. Til det hele skal det nemlig rigges opp to trommesett som skal stå ved siden av hverandre. Her skal to stykker tromme løs mot hverandre i en duell.

– Deltakerne skal spille hver for seg og skal få vise seg fram fem ganger à 20 sekunder. Det er en slags innledende runde hvor hver deltager får presentere seg for et særdeles høyt kvalifisert dommerpanel mens de trommer alene i ett minutt, sier han.

Etter hver duell skal et dommerpanel gi sine tilbakemeldinger og kåre en vinner som går videre til neste duell før en hovedvinner kåres til slutt.

Blir titulert

– Det blir spennende å se hvem som stikker av med vår nye tittel som vi har kalt for Drum Battle King. Blir vinneren ei jente endres selvsagt tittel til Drum Battle Queen, forklarer Suhr Berg.

Nå håper han hardtslående ungdom melder seg på.

–  Vi har ikke satt noen frist for påmelding, men vil gjerne ha inn interesserte fra og med i dag. Siste frist er dog samme dag det hele skal skje som er 18. august, sier styrelederen.

Første i Alta

I tillegg til at vinneren kan smykke seg med tittelen Alta beste trommeslager, så får han eller hun også et gavekort hos Puskas musikk.

–  Dette  kommer til å bli et fyrverkeri av en konkurranse for de som liker kule rytmer, høy lyd og morsomme dueller. Vi har hatt luftgitarkonkurranse tidligere, men jeg tror ikke en trommekonkurranse noen gang har funnet sted i byen, så dette blir noe nytt og spennende for årets rockepublikum, mener Suhr Berg.

PS: Hvis du vil delta så kan du sende en e-post til:

styreleder@aronnesrocken.no eller en sms til 926 21 388.